Nieuw stadhuis van Roeselare rolt de deurmat uit op zondag 30 juni

Honderdvijftig arbeiders leggen momenteel de laatste hand aan de afwerking van het nieuwe stadhuis. Er wordt tot eind juni zes op zeven dagen gewerkt om klaar te zijn voor de grote opening op zondag 30 juni. Dan kan iedereen vrij in en uit het nieuwe stadhuis. “Dat is trouwens de bedoeling van dit project, een verbindingsplaats zijn”, zegt schepen Nathalie Muylle.

Ruim honderdvijftig arbeiders lopen momenteel nog kriskras door het nieuwe stadshuis. “Het ziet er nog wat chaotisch uit maar we hebben een duidelijke en zeer strakke planning”, legt directeur Bart Vandenbroucke uit. “En dat ondanks vertragingen door het slechte weer en onverwachte stabiliteitsproblemen in het oude belfort.”

In de nieuwbouw is men nu volop aan de afwerking bezig. Ook het imposante atrium krijgt stilaan vorm. Blikvanger is het kunstwerk van Nick Ervinck dat aan het glazen plafond hangt. “Verhuizen zullen we in stapjes doen, dienst per dienst”, aldus schepen Nathalie Muylle. “Daarmee beginnen we pas na het bouwverlof. Momenteel richten we de kantoren in. Die zijn ontworpen op wens van elke dienst.”

Opendeur

De Grand Opening is er al op zondag 30 juni. Dan is iedereen welkom van 11 tot 17.30 uur om kennis te maken met het hypermoderne en klimaatvriendelijke nieuwe gedeelte en met het gerestaureerde oude stadhuis en het belfort. Op de bovenste verdieping van dat belfort is de polyvalente ruimte bijna klaar. Onder de imposante dakbalken vinden in de toekomst bijeenkomsten en plechtige ontvangsten plaats. Het belfort werd aan de binnenkant tot op de baksteen gestript en herbouwd.

De binnentuin wordt vast een trekpleister. Er komt een prieel in cortenstaal van Maarten Schaubroeck wat de perfecte plek wordt voor trouwfoto’s en in de schepenzaal komt een groot modern schilderij van Kristof Santy.

Grote Markt 1

Binnenkort verdwijnen de stellingen en dan zal Roeselare ook verrast worden door de kleurenkeuze.

Het zwart-wit, de kleuren van Roeselare, komt nu terug in alle ramen en deuren ook aan de voorzijde. “Dat zal even wennen zijn voor de bevolking maar dit is hoe het stadhuis er bij de bouw in de achttiende eeuw uitzag. Vanaf het begin van dit project was het ons doel om respect te hebben zowel voor het verleden maar ook voor de toekomstige generaties.”

Ook een hele verandering is de nieuwe imposante ingang tussen het belfort en het oude stadhuis. “Botermarkt nummer 2 verdwijnt, waarmee ik bedoel dat de ingang zich voortaan op de markt bevindt. Het nieuwe adres van ons stadhuis is dus vanaf 30 juni Grote Markt 1”, besluit schepen Nathalie Muylle.

The post Nieuw stadhuis van Roeselare rolt de deurmat uit op zondag 30 juni is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. BNP Paribas investeert miljarden in wapenleveranciers van Israël, tijdelijke pier voor hulp aan Gaza weer in gebruik

Europese banken investeerden al 60 miljard euro in bedrijven die wapens en legermaterieel verkopen aan Israël, blijkt uit een rapport van 11.11.11 en Fairfin. BNP Paribas spant de kroon, schrijft De Standaard. In Gaza, dat Israël al maanden aanvalt, heeft het Amerikaanse leger de in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »

Gio Vano uit Kortemark heeft nieuwe opzwepende track ‘Oh, Ja Ja, Ja’

Zanger Gio Vano uit Kortemark brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Oh, Ja, Ja, Ja’ uit. Deze opzwepende track vertelt het verhaal van diepe dalen en glorieuze opstanden, een ode aan de kracht van de liefde en doorzettingsvermogen.
The post Gio Vano uit Kortemark heeft nieuwe opzwepende track ‘Oh, Ja Ja, Ja’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch gevechtsvliegtuig onderschept in Zweeds luchtruim

Lees hier al het nieuws terug van zaterdag 15 juni over de oorlog in Oekraïne. Zweden heeft een Russisch gevechtsvliegtuig onderschept dat zich in het Zweedse luchtruim bevond. De Russische president Vladimir Poetin heeft ook opnieuw bedreigingen geuit aan het adres van het Westen. Hij maakte verder duidelijk wat zijn voorwaarden zijn om met Oekraïne te onderhandelen over vrede. Niet

Lees meer »

Lotte Vanwezemael blijft taboes doorbreken: “Mijn mapje met dickpics is minder groot geworden”

Van mannen die te snel klaarkomen tot overspel en masturberen: ook in het vijfde seizoen van ‘Lotte gaat diep’ sneuvelen de taboes aan de lopende band. “Eén BV-koppel heeft me erg verrast”, verklapt seksuologe Lotte Vanwezemael (31). Maar hoe zit het met haar eigen liefdes- en seksleven? En krijgt ze nog steeds zoveel dickpicks gestuurd? “Max en ik zijn klaar

Lees meer »

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour: “Leef een beetje in een droom”

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtssprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

Zij overleefden de explosie in Hoboken niet

In Hoboken is de zoekactie stopgezet naar slachtoffers van de explosie die donderdagochtend plaatsvond in een appartementsgebouw op de Sint Bernardsesteenweg. Er zijn vier doden geteld, onder wie een moeder en haar dochter van 10 jaar oud. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden en één persoon wordt nog vermist. Dit weten we al over de slachtoffers.

Lees meer »