Emmanuel Macron is eerste Franse president in 24 jaar die staatsbezoek brengt aan Duitsland

De Franse president Emmanuel Macron is gearriveerd in Duitsland voor een meerdaags bezoek. Het vliegtuig met de Franse leider landde zondagmiddag in hoofdstad Berlijn. Het is de eerste keer in 24 jaar dat een Franse president een staatsbezoek aflegt aan het grote buurland. Dat gebeurde voor het laatst in 2000, toen Jacques Chirac president was.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse zangeres Françoise Hardy (80) na lang ziekbed overleden

De Franse zangeres Françoise Hardy is overleden, zo bericht haar zoon Thomas Dutronc op sociale media. Ze werd 80 jaar. Hardy, zangeres van klassiekers als ‘Tous les garçons et les filles’ en ‘Comment te dire adieu’, leed al jarenlang aan kanker. Het Amerikaanse magazine ‘Rolling Stone’ plaatste haar als enige Franse in de lijst van 200 beste zangers en zangeressen

Lees meer »

Duikinstructeur vrijgesproken voor dodelijk duikongeval waarbij Kurt en Nathalie stierven: “Duiksport is een risicosport”

Een 61-jarige duikinstructeur uit Rumst is in beroep vrijgesproken voor het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. Volgens het hof is het onvoldoende bewezen dat de man fouten heeft gemaakt.
The post Duikinstructeur vrijgesproken voor dodelijk duikongeval waarbij Kurt en Nathalie stierven: “Duiksport is een risicosport” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Barça neemt risico en wij zitten met de gebakken peren”: Oranje wint, maar ziet Frenkie de Jong (en Koopmeiners) afhaken voor EK

Met vertrouwen naar Duitsland. Nederland hield een geslaagde generale repetitie tegen IJsland. Het werd, net als tegen Canada, een klinkende 4-0-overwinning. Oranje lijkt klaar voor het EK, maar het kreeg tegelijk een serieuze klap te verwerken. Sterspeler Frenkie de Jong raakt immers niet tijdig hersteld van zijn enkelblessure en moet het EK laten schieten. En dat zijn niet de enige

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Diksmuide: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Diksmuide trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Diksmuide.
The post Verkiezingsresultaten in Diksmuide: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwart van kinderen wereldwijd leeft in ernstige voedselarmoede

Wereldwijd heeft een op de vier kinderen jonger dan vijf jaar geen toegang tot een voedzaam en gevarieerd dieet. Dat verhoogt hun risico op groeiachterstand en een levensbedreigende vorm van ondervoeding met liefst 50 procent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het VN-kinderfonds Unicef.

Lees meer »

Gouden boeket voor Eric en Lina

De familie Hindryckx kwam samen naar Ten Patershove om er het gouden jubileum te vieren van Eric Hindryckx (72) en Lina Sabbe (72). Ze huwden op 1 februari 1974 en wonen in Esen. De familie genoot van de gezellige sfeer en de babbel met de andere jubilarissen en het stadsbestuur. Het gulden boek werd getekend,
The post Gouden boeket

Lees meer »

Gigantische olympische ringen sieren Eiffeltoren

Sinds zaterdag is de Eiffeltoren versierd met de vijf ringen van de Olympische Spelen. Zo tellen de Parijzenaars af naar de start van het sportevenement, vanaf vandaag nog 49 dagen. Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité, is opgewonden. “Dit is het beste symbool om midden onze stad te hebben”, klinkt het. “De Eiffeltoren is ook heel aanwezig in het hele

Lees meer »

Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Toen Christophe Vancoillie een oude botsauto aan het opknappen was, trof hij er een verloren portefeuille in aan. Identiteitskaart, bloedgroepkaart en zelfs nog Belgische franken. Alles zat 40 jaar lang verborgen. De man startte een zoektocht met één duidelijke missie: “Wie en waar is Brenda?”
The post Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Lees meer »

Belevingsplein de Steenakker in Wervik al heel de week afgespannen, vrijdagmarkt niet in het gedrang

Al sedert begin deze week is het belevingsplein de Steenakker in Wervik rondom rond afgespannen met linten. Nogal wat inwoners vragen zich af wat dit te betekenen heeft, anderen vragen zich af of de wekelijkse vrijdagmarkt daar kan plaatsvinden. Eerst het goede nieuws: de marktkramers zijn er vrijdag op post. “Er zijn door de aannemer nog wat herstellingswerken uitgevoerd”, verduidelijkt

Lees meer »

An Grobben zwaait af bij De Wassenaard in Varsenare

An Grobben (63), de vriendelijke administratief medewerker van De Wassenaard in Varsenare, is aan haar laatste weken bezig op het secretariaat van de school. Op 1 juli gaat ze immers met pensioen. Het wordt voor iedereen wennen, want ze was gedurende vele jaren het vertrouwde aanspreekpunt voor heel wat ouders, leerlingen en collega’s.
The post An Grobben zwaait af

Lees meer »