Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn

De grondige renovatie van het cultuur- en vrijetijdscentrum Zomerloos zit in een laatste rechte lijn. In drie fases wordt hard doorgewerkt aan de oplevering en opening. Een eerste fase daarin is gepland voor 25 juni, de laatste voor begin oktober.

Het grootschalige project begon in augustus 2022 met de afbraak van het verouderde zwembad. Na tal van voorbereidende werken en procedures legde in april 2023 het stadsbestuur de eerste steen van wat een nieuw centrum voor cultuur, vrije tijd en toerisme moet worden. Totale kostenplaatje: om en bij de 6 miljoen euro, van de eerste steen tot de laatste kabel. Zowat een jaar na die eerstesteenlegging is het lonken naar de oplevering.

Eind juni

“Richting de complete voltooiing zijn er drie fases”, legt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) uit. “Op 25 juni om 19 uur openen we het toeristisch infopunt. Met ‘Visit Gistel’ willen we onze toeristische troeven nog veel meer uitspelen. Tegen dan is nog niet het volledige Zomerloos-gebouw klaar, maar wel de inkom richting het infopunt.” Voor dit deelproject kreeg de stad ook Vlaamse subsidies.

Rond de start van het nieuwe schooljaar wil het stadsbestuur met een meerdaagse opendeur het brede publiek laten kennismaken met het gebouw. Over de invulling van het programma houden ze in Gistel de lippen nog stijf op elkaar. “Tegen dan moet de volledige benedenverdieping afgewerkt zijn”, zegt burgemeester Defreyne. “Tot slot willen we begin oktober het nieuwe onderkomen van jeugdhuis Uzuz openen. De houten chalet die ze nu gebruiken nabij Torp gaat dan naar de buitenschoolse kinderopvang Zonnebloem.”

Later in het najaar verhuizen ook de muziekschool en verenigingen naar de bovenverdieping, al is daar nog geen exacte datum voor. “We kijken helaas aan tegen zo’n zes maanden vertraging, na bezwaar van een aannemer. Dat bezwaar is nu helemaal van de baan. Deze maand begint een gespecialiseerde firma met de afwerking van het plafond, vast meubilair, akoestische wanden en binnendeuren. De algemene werking van Zomerloos blijft gewoon doorlopen.”

Ook sommige omgevingswerken, zoals de aanleg van voetpaden, zijn al gestart. In het plantseizoen van volgend najaar volgt de groenaanleg. (TVA)

The post Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Brand in olieraffinaderij na nachtelijke droneaanval in Rusland

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden, reist Romy (26) nog steeds de wereld rond: “Ze wou verder reizen en dat wilden we haar kunnen geven”

Dag op dag een jaar geleden kwam de 26-jarige Romy Styleman uit Kieldrecht om het leven bij een scooterongeval op Magnetic Island in Australië. Op haar begrafenis kregen de aanwezigen stickers om over de hele wereld te verspreiden. “Overal ter wereld hangen stickers. We houden de tel niet meer bij, maar het zijn er al meer dan 900”, zegt haar

Lees meer »

Drie nieuwe kandidaten voor N-VA-lijst in Oudenburg: “Ze komen met nieuwe ideeën”

N-VA trekt met Philippe Châtelain, Ann Duflou en Henk Jonckheere drie nieuwe kandidaten aan voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “Ze versterken niet alleen onze lijst als steun, maar komen ook met nieuwe ideeën”, zegt lijsttrekker Marc Gilliaert.
The post Drie nieuwe kandidaten voor N-VA-lijst in Oudenburg: “Ze komen met nieuwe ideeën” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe locatie wijnterras valt in de smaak

Tijdens de Ledegemse Batjes pakte de plaatselijke Davidsfonds-afdeling weer uit met haar wijnterras. Doordat de werken aan het Peereboomhuis gestart zijn moest de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie om haar gesmaakte initiatief te organiseren. “Ondanks het frisse weer hebben we tijdens het Batjesweekend toch heel wat bezoekers over de vloer gehad. Op Batjeszondag
The post Nieuwe locatie

Lees meer »

Oekraïne heeft dringend nieuwe rekruten nodig, dus laat het gevangenen vechten voor vrijheid

In Oekraïne zijn al meer dan 2.750 gedetineerden vrijgelaten om mee te vechten aan het front, een tactiek die Rusland al bijna 2 jaar hanteert. De Oekraïense regering hoopt minstens 5.000 gevangenen te rekruteren, in een nieuwe poging om het troepenaantal op te krikken. Ondertussen blijven mobilisatie-eenheden zoeken naar mannen die de legerdienst proberen te ontlopen. Oost-Europakenner Marijn Trio mocht

Lees meer »

Eerste brugpark in België opent in Izegem: “1.700 m² aan bloemenweides, 1.300 struiken, 8.000 vaste planten en 90 bloembakken”

Onder een stralend zonnetje en in het bijzijn van honderden inwoners is de vernieuwde Centrumbrug en het bijhorende brugpark in het hartje van Izegem zondag plechtig geopend. De brug is grondig gerenoveerd en kreeg ook een groenere inrichting.
The post Eerste brugpark in België opent in Izegem: “1.700 m² aan bloemenweides, 1.300 struiken, 8.000 vaste planten en 90 bloembakken”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “We zijn bezig met strijd tegen hegemonie en ‘imperialistische’ beleid van de VS”

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev

Lees meer »

Dit is waarom Belgische voetbalsupporters gewaarschuwd worden voor het Duitse ‘Zombieland’: “Het zijn wilde dieren”

De politie heeft één duidelijke boodschap voor de Belgische supporters die arriveren in Frankfurt: “Blijf weg van het station.” Tussen de blinkende banken en wolkenkrabbers in de miljoenenstad schuilt immers een duistere wereld. Overvallen, vechtpartijen en drugs zijn er de trieste dagelijkse realiteit. Welkom in ‘Zombieland’: een stationswijk gevuld met 3.300 drugsgebruikers, 300 dealers en bijna 30 criminele feiten per

Lees meer »

Kopecky oppermachtig naar zesde Belgische tijdrittitel, Goossens en Norbert Riberolle pakken zilver en brons

Op een glooiend parcours in Binche zette Lotte Kopecky (28) de tijdrit zoals verwacht met overmacht naar haar hand. Aan het eerste tussenpunt leek het nog even spannend te worden, maar aan de finish waren de waardeverhoudingen duidelijk. Marthe Goossens (22) pakte op ruime afstand zilver, en Marion Norbert Riberolle werd derde. Kopecky onttroont zo Ann-Sophie Duyck en wordt alleen

Lees meer »