Vandalen steken banden stuk in Diest

In Diest hebben vandalen in de nacht van zaterdag op zondag de banden van zowat 30 voertuigen platgestoken. De politie probeert de daders aan de hand van camerabeelden op te sporen. 

Meer krantenkoppen in België

Bouchez (MR): “De Wever heeft legitimiteit om premier te zijn”, maar Prévot (Les Engagés) “twijfelt over zijn geschiktheid”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft er geen probleem mee om in een federale regering te stappen met Bart De Wever (N-VA) als premier. “Hij zou de legitimiteit hebben om dat te zijn”, klinkt het in een interview met Sudinfo. Maxime Prévot (Les Engagés), die beoogde andere partner aan de andere kant van de taalgrens, heeft echter twijfels over de “geschiktheid” van

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez (MR), grote winnaar in Wallonië: “Op enkele weken kan de federale regering gevormd zijn”

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die zich zondagavond tot grote overwinnaar kroonde in Wallonië, kan ons land snel een federale regering hebben. In dit eerste interview met HLN zegt hij dat het in enkele weken beklonken kan zijn. Maar hoever wil hij meegaan in de onderhandelingen over een staatshervorming? “De kiezer heeft al voor de mooiste staatshervorming gezorgd.”

Lees meer »

In deze middelbare school in Knokke-Heist leer je vanaf volgend schooljaar ook Italiaans en Zweeds

Leerlingen van de derde graad MAKZ in Knokke-Heist kunnen vanaf volgend schooljaar een mooie troef toevoegen aan hun curriculum. Samen met een gemotiveerde leerkracht kunnen ze per week een uur Italiaans, Spaans of Zweeds leren. Meteen duiken ze daardoor in een nieuwe wereld en maken ze kennis met de taal, maar ook met andere aspecten van het betreffende land.

Lees meer »

Harvey Weinstein gaat in hoger beroep tegen veroordeling in Los Angeles

Voormalig filmproducent Harvey Weinstein gaat in beroep tegen zijn veroordeling in Los Angeles. Zijn advocaten hebben volgens Amerikaanse media vrijdag beroep aangetekend tegen de uitspraak die de rechtbank in december 2022 deed. Weinstein werd schuldig bevonden aan drie gevallen van verkrachting of seksueel misbruik en veroordeeld tot zestien jaar cel.

Lees meer »

TTC Oudenburg bestaat 50 jaar

Tafeltennisclub Oudenburg werd in 1973 opgericht door Kamiel Devisch, die tot 1996 voorzitter was. In het beginjaar speelde de club op door Kamiel zelfgemaakte tafels. Hij werd in 1996 als voorzitter opgevolgd door Patrick De Meulenaere, die in 1990 kennis maakte met het spel en lid werd.
The post TTC Oudenburg bestaat 50 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Toneelspeelster Sofie Provost en jeugdtheatervereniging Encachado zijn de grote winnaars van de vernieuwde Cultuurprijzen in Zulte. Sofie en Encachado mochten beiden zowel de juryprijs als de publieksprijs in hun categorie mee naar huis nemen. “Deze erkenning motiveert me om te blijven doorgaan”, zegt Sofie.
The post Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Lees meer »

Els ‘Lucienne’ Vangheluwe baat al 15 jaar haar bruidswinkel uit: “Hoe chiquer de stoffen, hoe liever ik ermee werk”

Tijdens de Dolle Dagen in Ieper dit weekend kan je ook batjes doen bij Els Lucienne, de bruidswinkel van Els Vangheluwe (39) in de Tempelstraat. Na vijftien jaar zit de Poperingse, die haar hart verloor aan Ieper, nog vol wilde plannen. “Ik droom van een tentoonstelling, een derde editie van Runaway Bride en misschien een boek…”, vertelt ze.
The

Lees meer »