Tientallen tornado’s teisteren VS: drie gewonden en ernstige schade

Het centrale deel van de Verenigde Staten had vrijdag af te rekenen met tientallen grote tornado’s. Er is sprake van ernstige schade en volgens de hulpdiensten raakten minstens drie mensen gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan fonds: “Slachtoffers krijgen niet altijd hulp die ze nodig hebben”

Er moet een fonds komen dat alle slachtoffers van seksueel geweld toegang geeft tot psychologische zorg. Dat is een van de 101 aanbevelingen die de Vlaamse commissie voor de evaluatie van de aanpak van seksueel misbruik in de Kerk en in andere gezagsrelaties vrijdag doet. “Het doet deugd aan mijn politieke hart om te merken dat, als het over zo’n

Lees meer »

Bruggelingen hebben in een jaar tijd 16.104 bezorgdheden gemeld

Sinds 2009 is het stedelijk Meldpunt actief. Bij het Meldpunt kunnen burgers terecht met alle opmerkingen over en suggesties voor Stad Brugge, de diensten en de dienstverlening. “2023 was voor het zesde jaar op rij een recordjaar qua aantal meldingen: 16.104 meldingen werden geregistreerd. Maar liefst 99,87 procent van alle meldingen werd afgehandeld in 2023”, zegt schepen van Klantgerichte Dienstverlening

Lees meer »

Mobiliteitsplan onder vuur tijdens gemeenteraad in Deerlijk: “Er is geen concrete visie”

Het mobiliteitsplan zorgde tijdens de jongste gemeenteraad voor flink wat zure oprispingen bij de oppositieraadsleden. “Een concrete visie over de circulatie en de inrichting in het centrum en in Sint-Lodewijk ontbreekt”, klonk het. Ook twee raadsleden van de meerderheid hadden blijkbaar hun twijfels, want ze onthielden zich tijdens de stemming.
The post Mobiliteitsplan onder vuur tijdens gemeenteraad in Deerlijk:

Lees meer »

Dokter in ziekenhuis geschopt tijdens weekendje Oostende: jonge daders krijgen werkstraf

Een weekendje aan zee eindigde voor een 28-jarige dokter uit het Oost-Vlaamse Mariakerke in het ziekenhuis. Op de Albert I Promenade in Oostende werd de twintiger in elkaar geschopt door een groepje jongeren. Twee jonge daders kregen van de rechter een werkstraf.
The post Dokter in ziekenhuis geschopt tijdens weekendje Oostende: jonge daders krijgen werkstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meifoor Houthulst biedt dit jaar weer voor elk wat wils

Vanaf zaterdag 4 mei tot en met zondag 12 mei is er in Houthulst opnieuw de Meifoor. Door werken op de Markt staat de kermis dit jaar in de Broeders Xaverianenstraat, de omgeving van de bibliotheek en aan De Schakel. Een overzicht van het programma.
The post Meifoor Houthulst biedt dit jaar weer voor elk wat wils appeared first

Lees meer »

Dodental overstromingen Zuid-Brazilië loopt verder op

Het dodental door zware overstromingen en modderstromen in het zuiden van Brazilië is verder opgelopen. Inmiddels staat de teller op 56, daarnaast gelden 67 personen als vermist. De watersnood in de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul ontstond door aanhoudende regenval. De regionale hoofdstad Porto Alegre is zwaar getroffen. De gouverneur sprak over de “ergste klimaatramp in de geschiedenis” van

Lees meer »

Gestart op zolderkamer, nu actief in 45 landen:Sweet-Switch verovert de wereld met suikervrij lekkers

De missie van Sweet-Switch? De mensheid lekkere, gezonde én suikervrije voedingsproducten voorschotelen. Het op-en-top West-Vlaamse bedrijf is in liefst 45 landen actief, maar opereert bewust vanuit het hart van onze provincie. “Wij verkopen emotie. Gezónde emotie”, zegt oprichter en zaakvoerder Sven Algoet (47).
The post Gestart op zolderkamer, nu actief in 45 landen:Sweet-Switch verovert de wereld met suikervrij lekkers

Lees meer »

Alexander Kristoff regelt de sprint met klein groepje en wint Elfstedenronde in Brugge

Alexander Kristoff (UNO-X Mobility) heeft zondag de Elfstedenronde (1.1), met start en aankomst na 196 kilometer in de Spoorwegstraat van Brugge, gewonnen. De 36-jarige Noor was de sterkste in een sprint met een kleine groep. Jarne Van De Paar (Lotto Dstny) werd tweede voor de Fransman Pierre Barbier (Philippe Wagner/Bazin). Het werd meteen de eerste zege dit seizoen voor Kristoff.<br

Lees meer »

REPORTAGE. Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) op zoek naar stemmen en liberale geloofwaardigheid: “Klinken wij als N-VA? Nee, zij klinken als wij!”

In een steenbakkerij in Oudenaarde volgde HLN twee donkerblauwe politici op zoek naar stemmen. Die willen ze straks graag inruilen voor een federale regering met centrumrechtse koers. Maar kan u Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) op dat vlak nog geloven? “We geven toe, in Vivaldi hebben we ons liberale programma niet kunnen uitvoeren zoals we wilden.” Ze

Lees meer »

Muziekfestival Labadoux in Ingelmunster was een voltreffer met 14.000 mensen

Het eerste muziekfestival van dit jaar in onze provincie, Labadoux in Ingelmunster, was een voltreffer met 14.000 mensen. Tijdens deze 36ste editie speelde de duizendste muziekgroep. Maar het is niet evident om het te organiseren: "Het is erg duur geworden om dergelijke festivals te organiseren. Gelukkig kunnen we steeds rekenen op onze trouwe partners, medewerkers en uiteraard ons publiek", zegt

Lees meer »

Man ernstig gewon bij motorongeval in Roeselare

Een 30-jarige man uit Torhout geraakte zaterdagmiddag ernstig gewond bij een motorongeval op het kruispunt van de Rijksweg met de Groenestraat. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd overgebracht naar AZ Delta.
The post Man ernstig gewon bij motorongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Magda en Herman

Het diamanten echtpaar Herman De Witte en Magda Lannoo werd officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Diamant voor Magda en Herman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitsland geschokt over geweld op politici

Matthias Ecke, SPD-kandidaat voor het Europees Parlement, werd in Dresden het zoveelste slachtoffer van politiek geweld. Minister van Binnenlandse Zaken Faeser, wil extra bescherming voor politici. “De democratie is bedreigd.”

Lees meer »

Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”

Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. “Niets deed ons vermoeden dat er zoiets ergs zou kunnen gebeuren”, klinkt het. Het lichaam van Trappeniers werd afgelopen zaterdag in zee gevonden. Lokale media rapporteren dat er een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand”

Lees meer »