LIVEBLOG GIRO. Vluchters krijgen vrijgeleide van peloton, pakt Merlier zijn tweede zege?

Vandaag staat er opnieuw een sprintersrit op het programma in de Giro. Net voor de finish in Andora wacht nog de Capo del Mele, waar het de pure sprinters op hun hoede zullen zijn. Pakt Tim Merlier zijn tweede zege? Volg het hier in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Niels Reynvoet en Kris D’alleine winnen nu ook de Sezoensrally

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) en copiloot Kris D’alleine uit Reninge hebben uiteindelijk zaterdag de Sezoensrally gewonnen. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) eindigde als tweede op 3.6 seconden. Reynvoet eindigde aanvankelijk als tweede, maar de leider in het BRC vocht zijn tijd van KP 10 met succes aan bij de sportcommissie van de RACB.
The post Niels Reynvoet en

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Welke invloed heeft regeerakkoord Wilders op onze verkiezingen? “Er wordt met argusogen naar gekeken”

Het is dan toch gebeurd. In Nederland is er een regeerakkoord bereikt onder leiding van Geert Wilders, met een zeer rechtse inslag. Wat betekent dat voor onze verkiezingen, en verandert dat de perceptie rond het cordon sanitaire? “Vlaams Belang zal dit zeker gebruiken als succesverhaal”, klinkt het in onze politieke podcast. “Vraag is hoe lang het duurt voor er problemen

Lees meer »

Het leek een tof idee, maar liep al snel uit de hand: videoportaal tussen Dublin en New York offline gehaald na ongepast gedrag

Nauwelijks een week nadat in Ierland en New York een videoportaal opende waarmee toevallige passanten via een livestream met elkaar contact konden maken, is de verbinding tussen beide grootsteden al tijdelijk verbroken. Enkele voorbijgangers aan Ierse kant konden het namelijk niet laten om, behalve te lachen en te zwaaien, ook minder gepaste lichaamsdelen te tonen.

Lees meer »

LIVEBLOG CERCLE-UNION (13u30). Bezoekers zonder Lazare en Machida

Speelt Anderlecht later vandaag voor de titel? Dan mag Union eerder op de dag niet winnen van Cercle Brugge. Alleen bij een zege houden de Unionisten hun kansen op de landstitel gaaf, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. De Vereniging wil nog een laatste keer schitteren voor eigen volk. Volg het hier live op de voet.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Francesco Planckaert toont in primeur zijn nieuwe woonbus: “We willen hiermee zo snel mogelijk naar de camping van Staf Coppens”

Drie slaapkamers, een doucheruimte met toilet, een keukentje en een kacheltje: de oude reisbus die Francesco Planckaert (42) en zijn gezin ombouwden tot een camper, biedt alle comfort. De bus dient niet alleen voor eigen gebruik, maar zal je ook kunnen huren als vakantiewoning, onthult Francesco in ‘Dag Allemaal’ tijdens een exclusieve rondleiding.

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Jaimie Van Kerschaver, die de rol van tuincentermedewerker Gianni vertolkt in ‘Nonkels’. Jaimie mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Music for Charity zamelt op 5 oktober geld in

Music for Charity is ontstaan uit de Rock Night, een evenement dat zes jaar werd georganiseerd ten voordele van wielrenner Jari Vandenbussche. Het ingezamelde geld gaat naar twee goede doelen, één die de organisatie zelf kiest en één die het publiek mag voorstellen. Afspraak op 5 oktober in zaal De Zwaan.
The post Music for Charity zamelt op 5

Lees meer »