Merlier spurt naar zege in Giro d’Italia

Tim Merlier heeft maandag de derde etappe in de 107e editie van de Ronde van Italië (2.UWT) op zijn naam geschreven.

De 31-jarige renner van Soudal Quick-Step haalde het na 166,3 kilometer van Novara tot Fossano in de massasprint, ondanks een late aanval van klassementsrijders Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) en Geraint Thomas (INEOS Grenadiers). De Sloveen, die zondag op de eerste aankomst bergop in Santuario di Oropa meteen zijn duivels ontbond, blijft leider.

De derde rit was de eerste van drie sprintkansen op rij, maar net als de dagen nadien wachtte in de finale wel een helling die het de snelle renners moeilijk kon maken. De sprinters lieten zich in het slot net niet verrassen door Pogacar en Thomas en mochten spurten om de zege. Merlier haalde het daarin met weinig overschot.

De vierde rit voert de renners dinsdag van Acqui Terme naar Andora over 190 kilometer. De Ronde van Italië telt 21 ritten en eindigt op zondag 26 mei in hoofdstad Rome. Vorig jaar ging eindwinst naar Primoz Roglic, maar de Sloveen stond deze editie niet aan de start.

The post Merlier spurt naar zege in Giro d’Italia is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Protest van Leuvense studenten tegen samenwerking met Israël breidt uit, ook professoren steunen actie

Het protest van de Leuvense studenten en professoren tegen de samenwerking van de KU Leuven met Israëlische universiteiten neemt toe. Een groep studenten bezet College De Valk al enkele dagen om een boycot te eisen. Ondertussen is het tentenkamp uitgebreid naar het plein aan het universiteitsgebouw. "De KU Leuven heeft kleine stappen in de goede richting gezet, maar dat is

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »