Britse politie zoekt gestolen boormachine en vindt buit van half miljoen euro: onder meer quad en zes caravans

De diefstal van een boormachine met een tracker heeft in het Verenigd Koninkrijk geleid tot de vondst van meer dan duizend voorwerpen die vermoedelijk zijn gestolen. De politie nam onder meer gereedschap, een quad en zes caravans in beslag. De totale waarde van al die spullen ligt mogelijk boven de 500.000 pond (582.000 euro), bericht de BBC. 

Meer krantenkoppen in België

“Riemer gaat Club meteen bij de keel proberen grijpen”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over aanpak van beide trainers

Hoe gaan Brian Riemer en Nicky Hayen het morgen aanpakken? Het is een vraag die gesteld wordt in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ in aanloop naar de clash tussen Anderlecht en Club Brugge. “Als het in minuut 80 gelijkstaat, gaat Hayen dan nog vol voor de zege gaan, met het risico de tweede plek te verliezen?”, werpt Marc Degryse op.

Lees meer »

Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert

Stad Brugge opent rouwregister voor ereburgemester Patrick Moenaert, die woensdagavond overleed, in het Stadhuis vanaf vrijdag 17 mei 2024 om 9 uur. Het publiek kan er een laatste groet brengen op vrijdag 24 mei.
The post Rouwregister voor Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Vliegtuig maakt succesvolle noodlanding zonder landingsgestel

Een vliegtuigje met drie mensen aan boord is maandag zonder landingsgestel geland op de luchthaven van het Australische Newcastle. Om die landing veilig te laten verlopen moest het toestel eerst drie uur lang rondjes vliegen om brandstof te verbranden. Het vliegtuig steeg op ten noorden van Sydney, maar kreeg kort nadien “mechanische problemen”. Niemand geraakte gewond.

Lees meer »

Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.
The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin aangekomen in China voor tweedaags bezoek

De Russische president Vladimir Poetin is in China aangekomen voor een tweedaags bezoek aan het land. Op beelden van de Russische televisie was te zien hoe Poetin door Chinese functionarissen werd verwelkomd toen hij uit zijn vliegtuig stapte. Over een rode loper liep hij vervolgens naar een klaarstaande auto.

Lees meer »

Diamant voor René en Monique

René Vermander is geboren in Kaaskerke bij Diksmuide. In 1939 ontmoette hij Monique Vanacker (82) in haar geboorteplaats De Panne.
The post Diamant voor René en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze worden verdeeld als knikkers in een zak”: Ouders overnachten aan schoolpoort om kind in te schrijven

De Sint-Paulusschool tekende voor het eerst in op de officiële digitale aanmeldingsprocedure. Daardoor kwamen in totaal 120 scholieren op de wachtlijst van hun eerste voorkeur terecht, wat heel wat frustraties bij de ouders veroorzaakt. Deze week kampeerden enkelen van hen ’s nachts voor een andere campus om ook daar niet uit de boot te vallen. “Zelfs een tweeling kan niet

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »