Meifoor Houthulst biedt dit jaar weer voor elk wat wils

Vanaf zaterdag 4 mei tot en met zondag 12 mei is er in Houthulst opnieuw de Meifoor. Door werken op de Markt staat de kermis dit jaar in de Broeders Xaverianenstraat, de omgeving van de bibliotheek en aan De Schakel. Een overzicht van het programma.

Er wordt gestart op zaterdag 4 mei om 16 uur aan de Lourdesgrot, met een rozenkrans; een half uur later begint de mis, opgeluisterd door Bart Verhelle en begeleider Dirk. De harmonie De Woudfanfare opent met een wandelconcert officieel de kermis om 17 uur.

Prikkelarm uurtje

Op zondag 5 mei gaat om 6 uur de grote rommelmarkt langs de Stadenstraat open. Vanaf 11.30 uur kun je in De Muziekdoos van een kermislunch genieten, en van 17 tot 18 uur is er op de kermis een prikkelarm uurtje.

Op dinsdag 7 mei kan je om 19.30 uur in het Markthuis een lezing over de archeologische vondsten op de Markt in Houthulst volgen. Op donderdag 9 mei kan je de Chiro steunen door om 12 uur te gaan eten in de Chirotent. Vanaf 14 uur is er de vijftigste editie van de jaarmarkt, om 16.30 uur is er aan de Lourdesgrot een eucharistie, en om 19 uur begint een reeks optredens in het Chirocafé.

Op vrijdag 10 mei spelen de U15 van JOGH om 14 uur een jeugdtornooi op het kunstgrasterrein om 14 uur.

Op zaterdag 11 mei is het om 9 uur de beurt aan de U11 en U13, en om 14 uur aan de U12. Er is telkens randanimatie. Nog om 9 uur start de viswedstrijd van de Copainvissers; er wordt gevist van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur in de fabrieksput, in een koppelwedstrijd met vaste stok.

Meirockje

Om 14 uur worden de slachtoffers van de beide wereldoorlogen herdacht aan de Vredesmolen in Klerken, en ook om 14 uur begint op het binnenplein tussen de dienst Vrije Tijd en de bib het festival Meirockje, met om 15 uur The Musons, om 16.30 uur We are Woodhead, om 18 uur Power Shake, om 19.30 uur The RAWÖnes, en om 21.15 uur Rolling The Stones. Om 16.30 uur kun je aan de Lourdesgrot een misviering bijwonen, begeleid door harmonie De Woudfanfare. Zondag 12 mei is het alweer de laatste dag van de Meifoor, die wordt afgesloten met spetterend vuurwerk in het centrum omstreeks 22.30 uur.

De attracties op de kermis zijn open op zaterdag 4 mei vanaf 17 uur, op zondag 5 mei vanaf 14 uur, op donderdag 9 mei vanaf 14 uur, op zaterdag 11 mei vanaf 17 uur, en op zondag 12 mei vanaf 14 uur.

The post Meifoor Houthulst biedt dit jaar weer voor elk wat wils is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek

De bewoners van woonzorgcentrum ’t Pandje mochten er eens op uit trekken. Niet met een busje of koets, maar met een hele reeks oldtimers. De Old Car Drivers uit Emelgem namen hen mee op sleeptouw voor een rondrit door de Westhoek.
The post Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Torhout?

Hoe goed ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in Torhout? Wie lag aan de basis van de Ronde van Vlaanderen? Duik je met gemak de lokale geschiedenis in? Ken je iets van heiligen? Waag dan je kans in deze Torhoutse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Torhout? appeared first on

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »