“Exclusief biertje Lange So voor vijfde stripfestival”: stripfestival in De Blomme biedt voor elk wat wils

Mariakerkenaar Stijn Seynhaeve hoort bij de drie laureaten van de stripprijs De Gouden Wullok. Het bestuur van de Oostendse vereniging ‘De Lustige Kapoentjes’ reikt deze felbegeerde trofee traditioneel uit aan een veelbelovend jong striptekenaar. De overhandiging van de prijs gebeurt op het stripfestival van De Lustige Kapoentjes op 11 en 12 mei in oc De Blomme.

De overhandiging van de prijs gebeurt op het stripfestival van De Lustige Kapoentjes op 11 en 12 mei in oc De Blomme. Organisator Geert Ollieuz: “Naast Oostendenaar Stijn Seynhaeve zijn ook de Fransman Yann Lovato en de Nederlandse Renée Rienties genomineerd. De winnaar wordt op zaterdag 11 mei om 17 uur bekendgemaakt.”

“James Ensor wordt geëerd met 25 tekeningen door evenveel striptekenaars”

“Op de bewuste zaterdag worden er meerdere striptekenaars gelauwerd. Marc Verhaegen ontvangt een Lifetime Achievement Award voor zijn verdienstelijke carrière. Hij is auteur van menig Suske & Wiske-verhaal en tekent momenteel de strip Senne & Sanne. Hij verzorgt verder de graphic novel ‘Het Beest is los’, net als het Senne & Sanneverhaal ‘Tsjernobiel’. Hij tekende dit beeldverhaal voor de Oostendse vzw Tsjernobylkinderen. De Oostendse versie hiervan werd vertaald door Roland Desnerck en zijn echtgenote Marie-Jeanne Clément. De opbrengst van de verkoop gaat naar de vzw voor de slachtoffertjes van de kernramp in Tsjernobyl in 1986.”

Signeersessies

“Tijdens het stripweekend in De Blomme wordt ook het album “ENSOR 24” voorgesteld. Het betreft een verzameling van 25 tekeningen door evenveel tekenaars. Ze eren zo James Ensor. Maar er is meer. Op zaterdag komt een 25-tal stripauteurs hun werk signeren. Ondertussen geeft Claire Beaino een workshop zeefdrukken. ’s Zondag komt een tiental tweedehandsverkopers hun waren aanbieden. Er is voor elk wat wils: stripverhalen, zeefdrukken, affiches, figurines en nog veel meer. Het hele weekend is het biertje ‘Lange So’ te koop aan de stripbar. Dit exclusief roggebiertje werd speciaal gebrouwen voor de vijfde editie van dit stripevenement. De poorten van het Stripparadijs aan de Chrysantenstraat 30 zwaaien telkens open om 10 uur. De toegang is volledig gratis”, aldus nog Geert Ollieuz.

The post “Exclusief biertje Lange So voor vijfde stripfestival”: stripfestival in De Blomme biedt voor elk wat wils is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 19 mei terug.

Lees meer »

KIJK. Rouwende chimpansee houdt dode baby al drie maanden bij zich

Een Chimpansee in een Spaanse dierentuin houdt haar dode baby al drie maanden bij zich. De rouwende moeder kan geen afscheid nemen van het kleintje, maar dat is niet ongewoon zegt de directeur van de dierentuin. “Ze moeten eraan wennen dat ze een jong verloren zijn. Ze hebben tijd nodig om het verlies te verwerken.” De dierentuin in Valencia beseft

Lees meer »

“Toen die journalist mijn dochter benaderde, trok ik de stop eruit”: Bert uit ‘The Voice’ legt uit waarom hij uit spotlights verdween

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview. Hij

Lees meer »

Zoveel heeft Nederland betaald om dan níét te mogen deelnemen: de grote geldmachine achter het Songfestival

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker bij de publieke omroep. Hoeveel hebben zij (en wij) betaald voor hun deelname aan de liedjeswedstrijd? Wat kost het om het festival als gaststad te organiseren? En hoe zit dat met die Israëlische

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »