Bruggelingen hebben in een jaar tijd 16.104 bezorgdheden gemeld

Sinds 2009 is het stedelijk Meldpunt actief. Bij het Meldpunt kunnen burgers terecht met alle opmerkingen over en suggesties voor Stad Brugge, de diensten en de dienstverlening. “2023 was voor het zesde jaar op rij een recordjaar qua aantal meldingen: 16.104 meldingen werden geregistreerd. Maar liefst 99,87 procent van alle meldingen werd afgehandeld in 2023”, zegt schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal.

Stad Brugge wil via het Meldpunt de betrokkenheid en de participatie van burgers verhogen. Burgers kunnen in het Meldpunt hun bezorgdheden kwijt en zaken signaleren die ze vaststellen en opgevolgd willen zien. “Het is de ambitie om elke melding steeds binnen de 30 kalenderdagen van een inhoudelijk antwoord te voorzien. Het afhandelen gebeurt steeds door de bevoegde diensten”, zegt schepen Pieter Marechal.

StadsApp

Burgers kunnen op verschillende manieren een melding doorgeven aan de Stad: online via de website, via e-mail of sociale media (Facebook, Instagram en X), maar ook telefonisch via het contactcenter of persoonlijk aan de onthaalbalie van het Huis van de Bruggeling of in de dienstverleningslocaties in de deelgemeenten. Sinds november 2022 kunnen burgers meldingen ook doorgeven via de StadsApp van Brugge.

Behalve de cluster Klant speelt de Ombudsman een belangrijke en grote rol in het bewaken van de antwoordtermijnen. Wanneer een stadsdienst een melding gedurende 60 kalenderdagen zonder aanwijsbare reden onbeantwoord laat, neemt de Ombudsman de melding over. Dan kan de melding overgenomen worden als een klacht.

Recordjaar

“2023 was voor het zesde jaar op rij een recordjaar qua aantal meldingen: maar liefst 16.104 meldingen werden geregistreerd. Maar liefst 99,87% van alle meldingen werden afgehandeld in 2023”, zegt schepen Pieter Marechal. “91 procent van alle meldingen werden binnen een termijn van 30 dagen afgehandeld.”

Het grootste deel van de meldingen wordt via de website doorgeven. “Dit is iets minder dan in 2022 wat mogelijk verklaard kan worden door de komst van de StadsApp in november 2022. Die is sindsdien verantwoordelijk voor 18,59 procent van de meldingen, in 2022 was dit nog 6,2 procent.”

Verharding

“Meldingen over verharding zijn goed voor 21,55 procent van het totaal aantal meldingen en blijven hiermee net zoals de voorbije jaren de populairste categorie.”

Tot slot: er waren minder meldingen die langer dan 60 dagen onbeantwoord bleven: 0,62 procent, tegenover 0,67 in 2022 en 1,79 procent in 2021.

The post Bruggelingen hebben in een jaar tijd 16.104 bezorgdheden gemeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw Nieuwsblad-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Briljanten huwelijksgeluk

Op zaterdag 11 mei werd het briljanten koppel Gabriëlla Lebon en Hubert Vergote door schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes in Koers ontvangen. Ze trouwden 65 jaar geleden op 15 mei 1959 in het stadhuis van Roeselare. Toenmalig schepen van Burgerlijke Stand Albert Biesbrouck bezegelde hun huwelijk.
The post Briljanten huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië, 350 Franse speurders ingezet

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Onder hen maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie. Er is ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van Laurent over nieuw leven ongepast: paleis tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »