Roeselare kreeg in 2023 bijna 13.500 meldingen binnen via contactpunt 1788

Met een indrukwekkend aantal van 13.403 meldingen in 2023 blijft het gratis nummer 1788 het kloppende hart van de dienstverlening in Roeselare. Sinds de oprichting meer dan 7 jaar geleden is dit meldpunt goed gekend bij de Roeselarenaars. Met 1788 als centraal, makkelijk nummer hoeven de inwoners niet na te denken over welke dienst ze moeten contacteren. Bij het unieke meldpunt kan je terecht met allerlei vragen, meldingen en suggesties over Stad Roeselare, én dit op verschillende manieren.

In 2023 kwamen 13.403 meldingen binnen bij 1788. Hiermee zet de stijgende trend in 1788 meldingen zich verder: in vergelijking met 2022 is er een toename van maar liefst 11 procent. 8 op 10 van die meldingen, dus meer dan 10.000 meldingen, komen rechtstreeks van de Roeselarenaar. De overige 20 procent komt van gemeenschapswachten, stadsmedewerkers en politie. De meeste meldingen gaan over zwerfvuil en netheid, gevolgd door verkeerssignalisatie en schade aan het wegdek of voetpad. Dankzij het engagement van die melders blijft de Stad proper en veilig voor elke bezoeker aan de Stad.

Bijna de helft van alle meldingen wordt gestuurd naar het e-mailadres ([email protected]), terwijl ongeveer 20 procent de weg vindt naar de website ( www.roeselare.be/1788 ). Naast deze digitale kanalen blijft ook telefonisch contact mogelijk via het gratis nummer 1788, of via WhatsApp (0499?92?1788). Voor wie de voorkeur geeft aan persoonlijk contact, staat het 1788-infopunt in ARhus open voor bezoekers. Sinds januari 2024 kunnen meldingen ook snel en eenvoudig worden doorgegeven via de Roeselare-app, waarbij we na drie maanden al over 265 meldingen spreken.

“De vele meldingen voor 1788 tonen de bekendheid van ons gratis meldpunt én vooral de grote betrokkenheid van de Roeselarenaar voor z’n stad. Op die manier werken we met z’n allen samen om de stad nog beter te maken”, aldus schepen Piet Delrue.

Status opvolgen

Via ‘Mijn Roeselare-profiel’, het gepersonaliseerde digitale platform op roeselare.be en in de Roeselare-app, kunnen Roeselarenaars de status van hun 1788-vragen en meldingen volgen. Inloggen op ‘Mijn Roeselare-profiel’ is eenvoudig met behulp van een identiteitskaart of itsme, en biedt tevens de mogelijkheid om persoonlijke gegevens bij te werken.

Wie digitale hulp nodig heeft bij mijn Roeselare-profiel kan op elk moment terecht in de Digipunten in Roeselare (www.iedereendigitaalroeselare.be ).

1788 in vijf weetjes

– 13.403 nieuwe meldingen kwamen bij Stad Roeselare in 2023, 13.424 meldingen werden opgelost in 2023.

– Maandag is de drukste dag bij 1788.

– De populairste thema’s zijn zwerfvuil en netheid, verkeerssignalisatie en schade aan het wegdek of voetpad.

– 1788 telt 5 medewerkers.

– Via 6 wegen bereik je het gratis meldpunt, afhankelijk van je eigen voorkeur! Je kan bellen, mailen, surfen, WhatsApp’en, de Roeselare-app gebruiken of langsgaan aan de 1788-balie in ARhus.

The post Roeselare kreeg in 2023 bijna 13.500 meldingen binnen via contactpunt 1788 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marlin (24) belandt in zee waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

“Slecht nieuws voor wie droomt van minder belastingen”: meer mensen aan de slag, maar toch zakt België weg op Europese ranglijst

Vijf jaar geleden zwoeren alle regeringen dat ze meer mensen aan de slag wilden in België. En dat is gelukt. Helaas ligt het tempo van onze progressie zo traag dat zelfs ‘kneusjes’ als Griekenland en Italië ons in het vizier krijgen. Hun werkzaamheidsgraad nadert met rasse schreden op die van België, blijkt uit een analyse van de UGent. Hoe komt

Lees meer »

Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie

Op en rond het Vateplein in Lo vindt op zondag 19 mei tussen 10 en 18 uur de vijfde editie van de Lukkefeesten plaats. Ook dit jaar wordt het opnieuw een mix van muziek, animatie en veel lekkers.
The post Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie appeared first on KW.be.

Lees meer »

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »