Roeselare-app gelanceerd: “Meegaan in de digitale versnelling”

De stad lanceert de Roeselare-app. “We investeren in een nieuw stadhuis, maar ook in digitale dienstverlening. Administratie, communicatie en informatie worden nu samengevoegd in deze app”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V).

Voortaan kan je in de App Store of Google Play de Roeselare-app downloaden. “Een afspraak maken met de stadsdiensten verloopt steeds meer digitaal. We willen als stad meegaan in de digitale versnelling en ontwikkelden een eigen Roeselare-app. We bouwen een nieuw stadhuis, maar we willen ook investeren in digitale dienstverlening”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). Bij het maken van de app ging de stad niet over een nacht glad ijs. “We zijn gaan kijken in heel Europa naar verschillende stadsapps. Wat zetten we er precies in? Het is niet de bedoeling dat we zaken dubbel doen, maar toch wilden we zo veel mogelijk centraliseren in een app.”

Melding 1788

In de Roeselare-app kan je onder meer eenvoudig afspraken maken bij de stadsdiensten, maar ook een melding via 1788 maken is mogelijk. Er staan ook veel praktische zaken in, zoals de afvalkalender of waar je een openbaar toilet kunt vinden in de stad. Ook de evenementen die in Roeselare georganiseerd worden vind je netjes overzichtelijk in de app. “Er zijn drie luiken die in de app verenigd worden: administratie, communicatie en informatie. Je kunt dat alles structureren volgens je eigen interesses en zoals jij het handig vindt. Het is een modulaire app die het ook mogelijk maakt om in de toekomst gemakkelijk modules toe te voegen”, zegt de burgemeester. In 2024 komt er alvast een luik bij voor cliënten van het Welzijnshuis, die zo eenvoudig kunnen communiceren met hun dossierbeheerder.

Geschenk

Inwoners die hulp nodig hebben bij het downloaden van de app kunnen terecht bij het gratis meldpunt 1788 of kunnen langskomen op een van de digipunten. “Aanstaande zondag schenken we op de nieuwjaarsreceptie op het Polenplein tien geschenken weg aan mensen die de app al gedownload hebben”, maakte de burgemeester iedereen warm om de app te testen.

The post Roeselare-app gelanceerd: “Meegaan in de digitale versnelling” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien?

Op maandag 13 mei omstreeks 17 uur had de 37-jarige Mathieu Ghyselen uit Ieper een laatste telefonisch contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven politici brengen weekend door in één kasteel: achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “De maskers vallen soms echt af”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »