Code geel voor regen in provincies Limburg en Luxemburg, oranje in Luik

Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincies Limburg en Luxemburg. Ook in Luik geldt code geel en tussen 14 uur en 20 uur zelfs oranje.

 

Meer krantenkoppen in België

Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank

De stad Menen heeft het kippenbedrijf dat verantwoordelijk is voor het lozen van het kippenvet in de Oude Leiearm een aanmaning gestuurd. Tegen medio volgende week moet het formeel maatregelen aantonen én zorgen dat de vervuiling stopt. “Zo niet dan stappen we naar de rechtbank.”
The post Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank appeared

Lees meer »

Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete

Een 49-jarige man uit Diksmuide moet een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel, betalen, omdat hij zich zonder erkenning uitgaf als boekhouder of accountant. Het bedrijf waar hij bij werkte krijgt daar nog eens een geldboete bovenop.
The post Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse parel van de hernieuwbare energie is meer dan 1 miljard waard: dit bedrijf heeft zelfs windmolens op Curaçao

Met participaties in 735 installaties, een waarde van ruim één miljard euro en de uitkering van 137 miljoen euro dividenden is het Limburgse klimaatbedrijf Nuhma de grootste energiecoöperatie van het land. “Buiten Limburg houden ze ons in de gaten”, erkennen CEO Ludo Kelchtermans en voorzitter Mark Vanleeuw. “Ook al daarom werken we liever in de schaduw.”

Lees meer »

“Grote porties en toch betaalbaar”: Christof en Mehmet openen in Koksijde restaurant volgens uniek concept in

Door de stijgende prijzen wordt het voor grote gezinnen moeilijk om nog op restaurant te kunnen gaan aan de kust. Daar willen kok Christof De Pelsmaeker en zijn vennoot Mehmet Haxhijaj verandering in brengen. “Bij ons kun je à volonté eten voor maar 35 euro.”
The post “Grote porties en toch betaalbaar”: Christof en Mehmet openen in Koksijde restaurant

Lees meer »

Meteen veel aanmeldingen voor nieuwe school voor kinderen met autisme, Ennea in De Haan

Campus aan Zee in De Haan koestert reeds lang een traditie in het begeleiden van leerlingen met autisme. Het team zal deze ervaring nu ook inzetten om leerlingen met autismespectrumstoornis (ASS) die niet in het Zeepreventorium verblijven te begeleiden. Zij zullen een traject op maat kunnen volgen binnen de nieuwe school Ennea.
The post Meteen veel aanmeldingen voor nieuwe

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

Bolderkar stond klaar om kindjes weg te smokkelen: uitbaatster van kinderdagverblijf krijgt zes maanden cel

M. J., de voormalige uitbaatster van kinderopvang De Tijgertjes in Tielt-Winge, werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 2.000 euro. In haar crèche ving zij te veel kinderen op voor het aantal verzorgers die er waren. Ook zou er ooit een jongetje zijn thuisgekomen met een dubbele beenbreuk. Verder opvallend is dat ook Opgroeien Regie,

Lees meer »