Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete

Een 49-jarige man uit Diksmuide moet een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel, betalen, omdat hij zich zonder erkenning uitgaf als boekhouder of accountant. Het bedrijf waar hij bij werkte krijgt daar nog eens een geldboete bovenop.

De bal ging aan het rollen toen een ex-klant van M. in september 2021 klacht indiende bij het Instituut van de Belastingadviseurs en Accountants. “De boekhouding van die man werd al jaren door M. gedaan maar er werden fout aan het licht gebracht”, zegt de advocaat van het Instituut. “Door de overname van een andere boekhouder werd alles ontdekt. Uit ons onderzoek bleek dat M. nooit ingeschreven was bij het Instituut, niet ingeschreven was bij de kruispuntenbank en dus geen erkenning had als accountant of boekhouder.”

Schadevergoedingen

“Het is onze zaak deze titel te erkennen en ervoor te zorgen dat cliënten van accountants erop mogen vertrouwen dat ze een beroep kunnen doen op gekwalificeerde mensen.” Het openbaar ministerie vorderde de toepassing van de strafwet. De advocaat van M. vroeg de vrijspraak.

M. Werd door de rechter ook voor een bepaalde periode vrijgesproken, maar voor de periode tussen 2016 en 2017 waarbij hij optrad als accountant van de ex-klant werd hij wél veroordeeld. Hij kreeg 1.600 euro boete, de helft met uitstel, en zijn bedrijf nog eens 4.000 euro boete, 1.600 euro met uitstel. In totaal moeten ze ook 2.660 euro schadevergoedingen betalen. (JH)

The post Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sunday Times: nog een onderzoek in gokaffaire Conservatieve Partij

De Britse goktoezichthouder doet volgens The Sunday Times onderzoek naar nog een medewerker van de Britse Conservatieve Partij. Chief data officer Nick Mason zou geld hebben ingezet op de datum van de verkiezingen. Eerder deed campagnechef van de partij Tony Lee al een stap terug vanwege soortgelijke beschuldigingen.

Lees meer »

Procureur eist 30 maanden cel tegen medeverdachte Sven Pichal

Het parket van Antwerpen heeft maandag 30 maanden celstraf geëist tegen musicalacteur Reuben D.B., de chatvriend van Sven Pichal. Hij moest zich voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verantwoorden voor bezit en de verspreiding van kinderpornografisch materiaal. Reuben D.B. is een medeverdachte van radiopresentator Sven Pichal, die later op de dag voor de raadkamer verschijnt.

Lees meer »

Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren

Zondagnamiddag organiseerde Tuinhier-Kortrijk, in samenwerking met buurtwerk Kortrijk, de 4de editie van de ‘Dag van de volkstuinen’. Iedereen kon een bezoek brengen in de Vennestraat.
The post Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment”

In Oostende brak dinsdag kort na de middag brand uit in de keuken van een rijwoning in de Stormvogelstraat. Buurtbewoners Timothy Welleman (42) en Alexandrie Michalski (43) liepen zonder aarzelen het brandende huis in en blusten het vuur. “Ze hebben wel degelijk erger voorkomen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.
The post Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik

Lees meer »

LDC Biezenbilk in Oudenburg viert Dag van de Mantelzorg: “Ik was al een mantelzorger nog voor het begrip echt bestond”

Zondag 23 juni is de Dag van de Mantelzorg. “Dit jaar vieren we dat op maandag 24 juni tijdens een gezamenlijke ontmoetingsmiddag voor alle mantelzorgers uit Oudenburg”, zegt schepen van Welzijn Jens Balliere. Een van de 158 bekende mantelzorgers is Roland Warmoes uit de Ettelgemsestraat. Hij zorgt al vele jaren voor zijn echtgenote Cecile Farazyn.
The post LDC Biezenbilk

Lees meer »

Supporteren voor nationale ploeg kan op Moendial: “Win een ballonvlucht tijdens groepsmatchen van de Duivels”

De Rode Duivels spelen maandag om 18 uur tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK Voetbal in Duitsland. Dit betekent meteen ook de aftrap van het EK fandorp ‘Moendial’ in Moen. “Met voor en na de match een dj die voor een ‘Duivelse’ sfeer zal zorgen”, klinkt het bij de organisatie.
The post Supporteren voor nationale ploeg kan

Lees meer »

Podcast: De diepe wortels van Donald Trump, de zippo van Amerika

Is Trump een aberratie, een hoogst uitzonderlijke figuur in de Amerikaanse geschiedenis of vertoont de Amerikaanse geschiedenis wel vaker grote turbulentie? Daarover gaat aflevering 48 van de podcastreeks ‘Björn in the USA’. Later deze week is er het tv-debat tussen Trump en zittend president Biden, waar miljoenen Amerikanen naar uitkijken. Zal Trump weer de zippo van Amerika zijn?

Lees meer »

Weggespoelde landbouwgrond aan Dikkebusvijver bij Ieper moet weg: “Kosten kunnen oplopen tot 2,7 miljoen euro”

Bij Dikkebusvijver in Ieper bekijkt de provincie hoe ze 180.000 kubieke meter weggespoelde landbouwgrond kunnen wegbrengen, en bij voorkeur teruggeven aan de landbouw. Jaar na jaar spoelt er door erosie landbouwgrond weg die via de Kemmelbeek in Dikkebusvijver terechtkomt. Om er drinkwater te kunnen blijven produceren, wordt dat slib regelmatig uit Dikkebusvijver gehaald en ernaast gestockeerd. Maar de vergunning om

Lees meer »

Tieltse vestiging van Domino’s is definitief dicht

De vestiging van pizzaketen Domino’s in de Kortrijkstraat in Tielt is definitief dicht. De zaak was eigenlijk al bijna een jaar gesloten, al bleef de keten al die tijd uitkijken naar een potentiële overnemer.
The post Tieltse vestiging van Domino’s is definitief dicht appeared first on KW.be.

Lees meer »