Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete

Een 49-jarige man uit Diksmuide moet een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel, betalen, omdat hij zich zonder erkenning uitgaf als boekhouder of accountant. Het bedrijf waar hij bij werkte krijgt daar nog eens een geldboete bovenop.

De bal ging aan het rollen toen een ex-klant van M. in september 2021 klacht indiende bij het Instituut van de Belastingadviseurs en Accountants. “De boekhouding van die man werd al jaren door M. gedaan maar er werden fout aan het licht gebracht”, zegt de advocaat van het Instituut. “Door de overname van een andere boekhouder werd alles ontdekt. Uit ons onderzoek bleek dat M. nooit ingeschreven was bij het Instituut, niet ingeschreven was bij de kruispuntenbank en dus geen erkenning had als accountant of boekhouder.”

Schadevergoedingen

“Het is onze zaak deze titel te erkennen en ervoor te zorgen dat cliënten van accountants erop mogen vertrouwen dat ze een beroep kunnen doen op gekwalificeerde mensen.” Het openbaar ministerie vorderde de toepassing van de strafwet. De advocaat van M. vroeg de vrijspraak.

M. Werd door de rechter ook voor een bepaalde periode vrijgesproken, maar voor de periode tussen 2016 en 2017 waarbij hij optrad als accountant van de ex-klant werd hij wél veroordeeld. Hij kreeg 1.600 euro boete, de helft met uitstel, en zijn bedrijf nog eens 4.000 euro boete, 1.600 euro met uitstel. In totaal moeten ze ook 2.660 euro schadevergoedingen betalen. (JH)

The post Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw stapt iemand zelf op in ‘B&B zoekt lief’: “Hij weet niet eens wat m’n job inhoudt”

“Ik zoek iemand die zelfstandig en zorgzaam is. Iemand die ook eens een ontbijtje maakt, als verrassing. Dáárom ben ik weg.” Met die harde woorden kondigde de 27-jarige Florry doodleuk haar vertrek aan bij ‘B&B zoekt lief’. Kandidaat Anthony (28) bleef verbouwereerd achter. En toch had Florry een paar goede redenen om het voor bekeken te houden. “Liever iemand die

Lees meer »

Fenomenale wielercarrière zit er nu echt op: Peter Sagan rijdt vandaag laatste mountainbikewedstrijd

Nu ook de volledige afscheid van de professionele wielersport. Peter Sagan (34) rijdt vandaag zijn laatste wedstrijd als mountainbiker, zo stuurt zijn ploeg deze ochtend de wereld in. In juni zette Sagan al een punt achter zijn carrière op de weg, waar hij driemaal wereldkampioen werd. De Slowaak kreeg eerder dit jaar af te rekenen met hartproblemen en werd tweemaal

Lees meer »

Appie Mussa, die als blauwe vogel op het podium stond met Joost Klein, blikt terug op Songfestival: “Het was heel veel”

Appie Mussa (25) heeft het Songfestival en de diskwalificatie van zijn goede vriend Joost Klein (26) als een intense periode ervaren. De onlinevideomaker vond het “een rollercoaster”, vertelde hij in de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’. Mussa was verkleed als blauwe vogel een onderdeel van de act van Joost op het Songfestival.

Lees meer »

Macron: “Geen nieuwe regering voor einde van Olympische Spelen”

De Franse president Emmanuel Macron gaat geen nieuwe regering benoemen voor het einde van de Olympische Spelen, die duren tot half augustus. In naam van de “politieke wapenstilstand” die hij zelf heeft afgekondigd, “want dit zou wanorde scheppen” tijdens het sportevenement dat in Parijs wordt gehouden.

Lees meer »