Dit zijn kandidaat Poorters en Poorteressen van 58ste Sint-Pietersfestival: “Eerste proef: touwtrekken!”

Van 26 juni tot en met 1 juli vindt de 58ste editie van het Sint-Pietersfestival plaats in Kuurne. Woensdagavond werden de negen kandidaten voorgesteld die tijdens het festival zullen strijden om de titels van Poorter en Poorteres. Op één na is het voor alle deelnemers hun eerste deelname, en iedereen heeft zo zijn eigen reden om mee te doen aan de verkiezing.

Na enkele moeilijke jaren om gemotiveerde kandidaten te vinden voor de verkiezing van Poorter en Poorteres, lijkt het tij nu duidelijk gekeerd. Met een nieuw verkiezingscomité hebben dit jaar vijf vrouwen en vier mannen zich aangemeld. “We zijn trots dat onze verkiezing weer aan populariteit wint”, vertelt Kevin Bonte van het organiserende comité. “Onze negen kandidaten zijn heel uiteenlopend en hebben elk hun eigen reden om deel te nemen. Voor een van onze deelnemers is het zelfs al zijn achttiende deelname. Wie verkozen wordt, ontvangt ook een cheque van 100 euro voor de vereniging waarvoor hij of zij deelneemt.”

Touwtrekproef

De kandidaten worden onderworpen aan verschillende proeven. Deze proeven vonden vroeger allemaal plaats op de verkiezingsavond zelf, maar dit jaar werden daarin veranderingen doorgevoerd. De eerste proef vindt plaats op vrijdagavond en bestaat uit een touwtrekwedstrijd, waarbij elke kandidaat wordt bijgestaan door vier helpers.

Daarnaast zullen de kandidaten zichzelf promoten via sociale media, waarbij ze een kleur toegewezen hebben gekregen. De overige proeven worden op zaterdagavond gehouden. Geluk, theoretische kennis en behendigheid zijn alvast de drie kerneigenschappen waarover de kandidaten dienen te beschikken om de titel te kunnen bemachtigen.

Dit jaar doen de volgende dames mee aan de verkiezing van poorteres: Katinka Vanooteghem (18), Héline Deroo (23), Annelies Malysse (31), Indra Vanbecelaere (19) en Hanne Simoens (37). De mannen die strijden om de titel van poorter zijn: Lieven Gardyn (46), Sam Coussens (34), Ronny Claerebout (71) en Bert Deroo (52).

18de deelname

Voor Ronny Claerebout is het al zijn achttiende deelname. Ronny, die gepensioneerd is en aan de Gouden Akker woont, doet mee voor het plezier en vindt deelnemen belangrijker dan winnen. Zijn trouwste supporter is zijn vrouw. Lieven Gardyn doet dit jaar voor het eerst mee. In zijn vrije tijd is hij vrijwillig brandweerman en beroepsmatig vrachtwagenchauffeur bij BOSS Paints. Zijn motivatie is groot, aangezien zijn vrouw twee jaar geleden poorteres werd. Mocht hij winnen, schenkt hij de 100 euro aan het jaarlijkse straatfeest met barbecue van de Molenput.

Sam Coussens is technisch verkoper van software en voormalig bestuurslid van jeugdhuis Tap. Zijn interesse in het verenigingsleven stimuleerde hem om mee te doen. Om zich voor te bereiden, heeft hij stiekem de vorige verkiezingen bijgewoond. Sam, die binnenkort vader wordt, is in zijn vrije tijd bassist en woont op de Hoevewijk.

Bij de vrouwen zijn de kandidaten net zo divers. Annelies Malysse, moeder van Noah en Fien, werkt als zorgkundige bij Familiezorg en is actief bij het Rode Kruis. Hanne Simoens, die in de Hulstsestraat woont en moeder van vier, is ook zorgkundige. Haar vrije tijd gaat naar het rondrijden van haar kinderen naar hun hobby’s.

Vader en dochter

Indra Vanbecelaere studeert verpleegkunde aan hogeschool Vives en wil de 100 euro schenken aan studentenclub Riva Rocci. Naast haar studie heeft ze een passie voor paarden. Héline Deroo, studente kleuteronderwijs en leidster bij KSA Ambroos, woont op de Lijsterhalm en neemt net als haar vader Bert deel aan de verkiezing. Bert Deroo, is eveneens gemotiveerd om het lintje van poorter te kunnen omdoen. Zijn moeder had ooit de eer om poorteres te zijn. Bert is gemeenteraadslid in Kuurne en heeft ook een passie voor wandelen en pokeren. Katinka Vanooteghem, ten slotte, woont in de Veldmaarschalk Montgomerystraat en werd overtuigd door Kevin Bonte om deel te nemen. Ze werkt als verkoopster en wil de 100 euro schenken aan The New Sint Pieters Selection.

Het volledige programma van het Sint-Pietersfestival is te vinden op sintpieter.wixsite.com/sintpietersfestival of via de Facebookpagina van het Sint-Pietersfestival Kuurne.

The post Dit zijn kandidaat Poorters en Poorteressen van 58ste Sint-Pietersfestival: “Eerste proef: touwtrekken!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Peumans (N-VA) staat zetel in Vlaams Parlement af: “Geen zin om beleid te verdedigen van mogelijke minister als Annick De Ridder”

Voormalig parlementsvoorzitter Jan Peumans gaat niet zetelen in het Vlaams Parlement. “Op een leeftijd van 73 jaar is het nu tijd om de bladzijde om te draaien en jongeren kansen te geven”, zegt de Limburgse lijstduwer voor N-VA. “Wie mij kent, weet dat ik mij ten volle zou gooien als ik mijn mandaat opneem, en dat is echt niet meer

Lees meer »

Eerste editie Lapeirre Classic en Lapeirre Family Tour

Lapeirre Woningbouw uit Roeselare organiseert op zondag 23 juni 2024 in samenwerking met Gaultvelo de eerste editie van de Lapeirre Classic en de Lapeirre Family Tour. Dit fietsevenement biedt zowel voor recreatieve als sportieve fietsers de kans om een prachtige route te verkennen in en rondom Roeselare.
The post Eerste editie Lapeirre Classic en Lapeirre Family Tour appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. De Bruyne terug in stadion waar hij boete van 20.000 (!) euro kreeg – geplande wandeling gaat niet door

Matchday! De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal volgt vanavond om 18u. Gisteren had Tedesco goed nieuws rond Vertonghen en Theate, die vanavond zouden kunnen spelen. Meunier van zijn kant sluit dan weer na de tweede match, tegen Roemenië, aan bij de groep in Duitsland. Volg al het nieuws in de aanloop naar de Belgische

Lees meer »

KIJK. In dit “verlaten medisch centrum” moesten Schotse EK-fans slapen

Enkele Schotse voetbalfans die toch 2.000 pond (2.365 euro) bij Booking.com hadden neergeteld voor hun accommodaties voor het EK, zijn in Duitsland in een soort “horrorfilm” beland. Op videobeelden die de 28-jarige Rory Bradley op sociale media heeft gedeeld, is te zien dat de Schotse supporters in één of andere verlaten medische instelling de nacht moesten doorbrengen.

Lees meer »

“Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg

Vorig jaar werden voor het eerst ‘De Andere Batjez’ georganiseerd op en rond de Ardooisesteenweg. Dit jaar breien ze daar een vervolg aan met een gevarieerd aanbod optredens op vier podia verspreid in de straat. Nieuw is ook de vintagemarkt.
The post “Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg appeared first

Lees meer »

Voor tweede keer deze maand moet politie in South Carolina afscheid nemen van heldhaftige politiehond

Voor de tweede keer deze maand is een politiekorps in de Amerikaanse staat South Carolina in diepe rouw. Opnieuw is een politiehond omgekomen tijdens een arrestatiepoging van een verdachte. Tijdens de emotionele begrafenis van politiehond Coba kreeg politiechef Mark Keel het meermaals moeilijk. “Deze K9’s zijn hondstrouw en onbevreesd”, zei hij aangeslagen. “En wij brengen ze in de meest gevaarlijke

Lees meer »

Vrouw (38) in levensgevaar na aanrijding met 2 dronken bestuurders in Mol

Een 38-jarige vrouw uit Meerhout verkeert nog altijd in levensgevaar na een ongeval met 2 dronken autobestuurders, afgelopen weekend in Mol. Een auto botste tegen de voetgangster, waarna een tweede auto nog eens op de eerste auto inreed. De bestuurders van de 2 wagens waren allebei onder invloed van alcohol. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Vertonghen en Theate fit – Tedesco verklaart waarom hij niets wijzigde aan kern: “Meunier na Roemenië terug”

Matchday -1! De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal komt steeds dichterbij. Deze voormiddag trainde de nationale ploeg nog in het basiskamp in Freiberg, zonder Witsel. Daarna volgde de afreis naar Frankfurt, waar Kevin De Bruyne en Domenico Tedesco met de pers hebben gepraat. Volg op deze pagina al het Duivels-nieuws op de voet!

Lees meer »

Gravelkampioen Gianni Vermeersch trekt voor het eerst naar de Tour de France: “Droom die uitkomt”

Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) heeft dit seizoen al een Belgische titel op zak. Op 1 mei kroonde hij zich in Turnhout tot Belgisch kampioen gravel. “Zondag in het BK op de weg heb ik een dienende rol”, vertelde de 31-jarige West-Vlaming vrijdag.
The post Gravelkampioen Gianni Vermeersch trekt voor het eerst naar de Tour de France: “Droom die uitkomt” appeared

Lees meer »

Duurste hoop aarde van West-Vlaanderen ligt aan de voet van de Kemmel: tot 2,7 miljoen euro om weggespoelde landbouwgrond te bergen

Zo’n 180.000 kubieke meter weggespoelde landbouwgrond die opgehoopt ligt bij de Dikkebusvijver in Ieper moet dringend afgegraven en terug naar de landbouwers vervoerd worden. Dit fenomeen herhaalt zich om de tien jaar en heeft een kostprijs die oploopt tot mogelijk bijna drie miljoen euro. “We moeten stoppen met de kosten hiervoor op de maatschappij af te wentelen”, vindt de West-Vlaamse

Lees meer »

Man beklimt beroemde fontein in Rome, maar wordt achternagezeten door agenten: “Kat- en muisspel op fontein duurde zeker 5 minuten”

Een 27-jarige Oekraïner probeerde dinsdag op een van de stenen paarden van de Trevifontein in Rome te rijden. De man beklom het meer dan 260 jaar oude bouwwerk, maar Italiaanse politiemannen kregen hem al snel in de gaten en probeerden hem bij de kraag te vatten. “Maar hij kon telkens uit hun greep ontsnappen”, aldus de Kosovaarse toerist die alles

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Poetin werd feestelijk ontvangen door ‘zijne maat’ Kim Jong Un. Al moet je daar toch altijd wat opletten met ballonnetjes… ?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »