“Albanië mag niet de plek worden waar Europa bootvluchtelingen dumpt”

Europa kijkt met grote interesse toe hoe Italië als eerste EU-land zijn asiel­procedure uitbesteedt aan Albanië – een niet-EU-land dat worstelt met corruptie, drugs en smokkelbendes. “Italië heeft veel voor Albanië gedaan, maar dit is niet de juiste manier om iets terug te doen.”

 

Meer krantenkoppen in België

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

“Geen moment in een zwart gat gevallen” en toch maakt Linda De Win drie jaar na verplicht pensioen haar comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst – tot haar eigen grote verrassing. “Tot

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Jonge bromfietser vlucht met opgefokte bromfiets weg onder invloed van cannabis: 4 maanden rijverbod en rij-ongeschikt verklaard

Onder invloed van cannabis en met een bromfiets die maar liefst 82 kilometer per uur haalde. Zo probeerde een 19-jarige jongeman in Zwevegem aan de politie te ontkomen. Zijn poging mislukte en hij kreeg van de politierechter de rekening gepresenteerd.
The post Jonge bromfietser vlucht met opgefokte bromfiets weg onder invloed van cannabis: 4 maanden rijverbod en rij-ongeschikt verklaard

Lees meer »

Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni stijgt de campagnekoorts.Ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams Parlementslid, ontsnapt er niet aan. Hij liet een oldtimerbusje bestickeren met een foto van hemzelf voor een landelijk landschap met vlasveld.
The post Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »

“We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats A

Zondag spelen SKT Cats A (eerste landelijke) en Kortrijk Spurs C (tweede landelijke) de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Bij Kortrijk spelen met Jasmina Rosseel, Lieselot Decroix, Maaike Remmerie en Mies Lepla vier speelsters met een Iepers verleden.
The post “We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen met onweer deze namiddag en avond: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Het is nog niet gedaan met de regen. “Ik verwacht dat er in de loop van de namiddag nog een paar buien doorheen het land trekken”, voorspelt onze weervrouw Jill Peeters. Een stortvloed zoals gisteren moeten we niet verwachten, maar lokaal kan het onweer nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren

Lees meer »