Diamant voor Magda en Herman

Het diamanten echtpaar Herman De Witte en Magda Lannoo werd officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.

Herman (82) werkte twee jaar als berichtenbesteller bij de Spoorwegen in het station van Gits. Hij deed mee aan examens bij de Spoorwegen, maar schreef zich tegelijkertijd in voor een examen bij het Ministerie. Na zijn legerdienst begon hij in 1962 te werken bij de belastingen in Brussel, waar hij acht jaar werkzaam was. In 1969 verliet hij de hoofdstad om als belastingcontroleur te werken. Eerst op het Stationsplein en daarna in de Weststraat in Ingelmunster. In 2001 ging Herman met pensioen als verificateur. Magda (81) werkte drie jaar als bediende in de garage Moncary in de Kortrijkstraat. Daarna was ze bediende bij Vandemoortele in Izegem. Toen zoon Chris geboren werd, bleef ze thuis, om uiteindelijk terug te keren als bediende naar de garage Moncary. Magda was ook 25 jaar boekhoudster bij de bouwfirma Verschoot in de Doelstraat. Pas op 70-jarige leeftijd ging ze met pensioen.

270 raadszittingen

Herman was actief in de politiek. Hij begon eraan in 1983. Het duurde 27 jaar en hij maakte 270 raadszittingen mee. Eerst voor de Volksunie, later als raadslid bij De Brug. “De mooiste momenten waren de verkiezing van 2012, waar we de meerderheid behaalden met de steun van SP, én vooral 2018, waar we de volstrekte meerderheid behaalden. Ooit stemden er 742 mensen op mijn naam bij de provincieraadverkiezing.” Sinds 1969 is Herman actief als wielertoerist. Tot op heden staat er al 275.000 km op zijn teller. Tot 2022 was hij wielertoerist bij WTC Vriendenkring. Eerst was hij secretaris, later voorzitter. Hij was ook secretaris/schatbewaarder van de wielerploeg Soenens, een ploeg van belofte- en elite zonder contract-renners. Magda kon goed schilderen, een hobby die ze erfde van haar pa.

Kennismaking op trein

In 1959 leerde Herman zijn toekomstige kennen op de trein tussen Roeselare en Ingelmunster. Zij liep school in Roeselare. Hij kwam van Gits met de fiets of bus en nam dan de trein in Roeselare. Op 17 april 1964 stapten Herman en Magda wettelijk in het huwelijksbootje. Eén dag later trouwden ze voor de kerk. Ze woonden in de Gentstraat. In 1968 verhuisden ze naar de Dokter Lauwersstraat op de Westwijk. Ze hebben twee kinderen: Chris (1965) trouwde met Sabine Defour (Duikerstraat) en Nico (1967) trouwde met Veronique Devlies (Gentstraat). De jubilarissen hebben vier kleinkinderen: Chloë, Elise, Matthias en Simon. Er zijn twee achterkleinkinderen: Julien en Rachelle. Op zaterdagvoormiddag werd het diamanten echtpaar, samen met familie en vrienden, officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis. Daarna trokken de genodigden naar ‘t Goed ter Couteren in de Handelsstraat. (Patrick D.)

The post Diamant voor Magda en Herman is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendin van koningin Camilla: “Het is William die zijn vader tegenhoudt zich te verzoenen met prins Harry”

Prins Harry (39) reisde vorige week naar het Verenigd Koninkrijk om het 10-jarig jubileum van de Invictus Games te vieren. Maar de prins is er niet in geslaagd om zijn vader, koning Charles (75), te ontmoeten. Hoewel Harry aangaf dat hij zijn vader niet kon zien vanwege zijn “drukke schema”, beweert een vriendin van koningin Camilla (76) dat prins William

Lees meer »

Hoe er straks 32 zakken chips per seconde (!) van de band rollen in Veurne: “Handmatig aardappels schillen? Die tijd ligt vér achter ons”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Binnenkijken bij kunstenaar Tarci

Kunstenaar Tarci De Witte stelde tijdens Atelier in Beeld zijn atelier op den Appelboom open voor het publiek.
The post Binnenkijken bij kunstenaar Tarci appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom worden meerderjarigen die riooldeksel van brug gooiden niet verdacht van moord?

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »

Apotheek Mol heet nu SANA

Sarah Persyn nam vorig jaar Apotheek Mol over van haar ouders. De zaak kreeg nu met SANA een nieuwe naam.
The post Apotheek Mol heet nu SANA appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Viktor Verhulst neemt afstand van bekende familienaam en wordt de (op één na) best betaalde dj van het land

Verhulst blijft achterwege. ‘Viktor’ is de naam voortaan. Hij tekende een contract bij het label van Dimitri Vegas en is deze zomer al meteen goed voor veertig dj-sets, van Tomorrowland in Boom tot de iconische club Ushaia op Ibiza. “Viktor wordt weldra dertig en wil ernstig genomen worden”, klinkt het over zijn ambities. Wij zochten uit waarom hij afstand neemt

Lees meer »