Mexico doet zogenaamde ‘conversietherapieën’ in de ban

Na een jarenlange campagne door activisten, heeft Mexico zogenaamde conversietherapieën verboden. Die ‘behandeling’ heeft als doel om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van iemand te veranderen. Ook in onder andere ons land is de therapie strafbaar. Afgelopen maand stemde de Kamer van Afgevaardigden, het Mexicaanse lagerhuis, al in met de wet, nu ook de Senaat.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruimtecapsule van Boeing voert maandag voor het eerst astronauten naar ISS

De ruimtecapsule Starliner van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing is eindelijk klaar voor haar eerste bemande vlucht. Twee Amerikaanse astronauten zullen maandagavond lokale tijd vanop Cape Canaveral, in de Amerikaanse staat Florida, naar het Internationaal Ruimtestation ISS gelanceerd worden, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA bekendgemaakt.

Lees meer »

Rum Stylez, met derde grootste aanbod rum in Europa, opent winkel in Kortrijk: “In de shop kan je bijna alles proeven”

Er zit leven in de Budastraat, na zeefdruk- en muziekwinkel Vuvve en luxe tweedehandsshop BUDA11, opent David Dobbelaere (44) uit Kortrijk zijn rumshop Rum Stylez in het gewezen pand van tapijtenwinkel Lauv Design. “In stock heb ik tot wel 2.000 soorten rum van over heel de wereld. Zowel specialisten als beginnende rumdrinkers kunnen hier hun smaak vinden, van cocktailrums aan

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Middelkerke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Middelkerke, Westende en de andere deelgemeenten? Weet je nog in welk jaar de kerk van Schore brandde als een toorts of hoe de flamboyante casinodirecteur heette die Middelkerke op de kaart zette? Waag dan je kans in deze Middelkerkse quiz. Veel succes!
The post Quiz –

Lees meer »

Na 41 jaar voor de klas te hebben gestaan: leerlingen ‘t Spoor wuiven juf Marleen Vandevelde uit

In de gemeentelijke basisschool ‘t Spoor in Sijsele werd juffrouw Marleen Vandevelde door een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten uitgezwaaid. Op 1 mei ging ze met pensioen, na een loopbaan van 41 jaar in het Damse gemeentelijk onderwijs.
The post Na 41 jaar voor de klas te hebben gestaan: leerlingen ‘t Spoor wuiven juf Marleen Vandevelde uit appeared first

Lees meer »

Freya Van den Bossche bij Luk Alloo: “Groen is een beetje een elitepartij geworden”

Televisiemaker Luk Alloo interviewt tot aan verkiezingsdag elke dag een politicus, 33 in totaal. Freya Van den Bossche mocht de spits afbijten. “Als partijen die de handen willen vuilmaken, niet de extremen, elkaar meer gunnen, dan denk ik dat de mensen ook meer gaan geloven in de politiek”, zegt ze. En minister Frank Vandenbroucke zou ze vergelijken met… Romelu Lukaku.

Lees meer »

Weggegooide CWRM-beeldjes waren inspiratiebron voor lokale kunstenaars: expo ‘Herinner je?’ in Wevelgem nog tot 18 mei

21 kunstenaars bewerkten stukken resthout in het kader van het project ‘Herinner je?’. Voor de meesten was het een eerste ervaring met houtbewerken. Het resultaat was een creatieve mix van 21 verschillende kunstwerken die een jaar lang tentoongesteld werden naast het Kezelberg Military Cemetery. De expo wordt opgedoekt op 18 mei.
The post Weggegooide CWRM-beeldjes waren inspiratiebron voor lokale

Lees meer »

Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou mooi afscheidscadeau zijn”

Dit weekend staat de topper tussen Mercurius BBC Berchem en Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele op het programma. De inzet van deze wedstrijd is groot. Beide ploegen tellen 67 punten. Wie op de tweede plaats eindigt, en dus de wedstrijd moet winnen, maakt nog kans op promotie naar eerste landelijke.
The post Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele maakt nog kans op promotie: “Zou

Lees meer »