Ruimtecapsule van Boeing voert maandag voor het eerst astronauten naar ISS

De ruimtecapsule Starliner van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing is eindelijk klaar voor haar eerste bemande vlucht. Twee Amerikaanse astronauten zullen maandagavond lokale tijd vanop Cape Canaveral, in de Amerikaanse staat Florida, naar het Internationaal Ruimtestation ISS gelanceerd worden, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “De respons is geweldig”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt werd door geiten. De burgemeester van het desbetreffende eiland kwam met een bijzonder creatieve oplossing: hij lanceerde een campagne waarbij hij het zeshonderdtal geiten ter adoptie stelde. De campagne blijkt nu een enorm succes te zijn, zo schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

Gerdy Dupont is Kei van een Sporter

Het stadsbestuur van Poperinge huldigde de kampioenen van het voorbije sportseizoen en reikte ook enkele sportonderscheidingen uit. Er waren acht titels voor Sportverdiensten, vier Sportonderscheidingen en ongeveer 150 kampioenen werden gehuldigd.
The post Gerdy Dupont is Kei van een Sporter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

De Minder Mobielen Centrale regelt vervoer voor minder mobiele personen die om diverse redenen zelf niet voor hun vervoer kunnen instaan. “Onze MMC telt nu 16 vrijwilligers. Om nog meer mensen te kunnen helpen, doen we een oproep naar extra chauffeurs”, kadert bevoegd schepen Willy Hosten (WIT). “Als vrijwilliger vervoer je deze mensen met je
The post Minder Mobielen

Lees meer »