“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het onder meer. 

Meer krantenkoppen in België

Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare

De Klauwbanddrivers organiseren het jaarlijkse Oldtimer tractortreffen op zondag 16 juni in Koekelare. Zowel het vertrek als de aankomst vinden plaats in zaal De Mokkernaere, in de Lekestraat 42.
The post Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend

Zondagochtend is de gloednieuwe ingang geopend die bezoekers toegang verschaft tot het Kuurnse Vlaspark. Deze ingang werd gerealiseerd door de gemeente Kuurne in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. Twee grote cortenstalen toegangsborden nodigen vanaf heden iedereen uit om deze groene parel nabij het gemeentecentrum te ontdekken.
The post Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: dak volledig weggehaald door kraan – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens vier vermisten onder

Lees meer »

Burgemeester Machelen wil dat luchthaven en VDAB een werkactieplan opstellen nu veel inwoners job dreigen te verliezen bij FedEx 

De burgemeester van Machelen roept de luchthaven en arbeidsbemiddelaar VDAB op om zo snel mogelijk een plan uit te werken voor de mensen die hun job verliezen bij koerierbedrijf FedEx. Het bedrijf, met 2 vestigingen in Machelen, wil 385 jobs schrappen. "De impact daarvan is voor heel wat Machelse gezinnen groot", zegt burgemeester Jean Pierre De Groef (Vooruit).

Lees meer »

Ook zijn kleinkinderenwillen keukens maken alsof ze voor zichzelf zijn “Dat reclamespotje heeft vooral impact gehad op opa zelf”: kleinkinderen van bekende keukenbouwer Donald Muylle starten in familiezaak

“Al 30 jaar maak ik keukens alsof ze voor mezelf zouden zijn.” De legendarische slagzin van hun opa Donald Muylle kennen Simon (22) en Dagmar (26) maar al te goed. Wie weet kunnen ze die ooit zélf gebruiken, nu ze allebei voor Dovy werken. “Maar ook zij beginnen onderaan de ladder”, aldus hun opa.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: ontmijningsdienst DOVO onderzoekt getroffen pand – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Bewoners van woonzorgcentrum Melderthof juichen Rode Duivels naar overwinning met eigen EK-lied: “Natúúrlijk gaan ze winnen, wat een domme vraag!”

“En als die mannen winnen, krijgen ze een zoen!” Een plechtige belofte van de bewoners van woonzorgcentrum Melderthof in Lummen. Samen met animatrice Annelore en ergotherapeute Yaëlle kropen de grootste supporters in hun pen voor een officieus EK-lied en zorgden ze eigenhandig voor genoeg sfeer om hun Duivels naar de overwinning te supporteren. “Omdat ik zes weken niet op mijn

Lees meer »

Eva Ryde (N-VA) neemt Iepers zitje over van Emmily Talpe (Open VLD): “Mijn handen jeuken al om aan de slag te gaan”

In het Vlaams Parlement zal Eva Ryde (N-VA) het Ieperse zitje overnemen van Emmily Talpe (Open VLD). De huidige Ieperse schepen van onder andere Financiën en Sociale Zaken beseft dat haar verkiezing veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. “Voor heel de Westhoek is het belangrijk dat de grieven tot in Brussel geraken”, zegt ze.
The post Eva Ryde (N-VA) neemt

Lees meer »