Freya Van den Bossche bij Luk Alloo: “Groen is een beetje een elitepartij geworden”

Televisiemaker Luk Alloo interviewt tot aan verkiezingsdag elke dag een politicus, 33 in totaal. Freya Van den Bossche mocht de spits afbijten. “Als partijen die de handen willen vuilmaken, niet de extremen, elkaar meer gunnen, dan denk ik dat de mensen ook meer gaan geloven in de politiek”, zegt ze. En minister Frank Vandenbroucke zou ze vergelijken met… Romelu Lukaku.

 

Meer krantenkoppen in België

“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.
The post “De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen aantonen of iemand kanker zal krijgen, maar “geen mirakeloplossing”

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen lang voordat kanker wordt vastgesteld, aantonen of een patiënt het risico loopt om de ziekte te ontwikkelen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Oxford die gepubliceerd werd in vakblad Nature. Kankerspecialist Filip Lardon (UAntwerpen) nuanceert: “Een doorbraak in het lab is nog niet meteen een doorbraak voor patiënten”.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

FC Marke stijgt naar eerste provinciale: “We hebben geschiedenis geschreven”

Het is gebeurd! FC Marke promoveert naar de hoogste provinciale reeks. Het resultaat van een goed en geduldig doordacht beleid. Ook de inbreng van T1 Davy Vercruysse, die ambitie en realisme goed wist te combineren, is niet gering. “We hebben geschiedenis geschreven”, zegt een trotse voorzitter Filip Seynaeve.
The post FC Marke stijgt naar eerste provinciale: “We hebben geschiedenis

Lees meer »