Weggegooide CWRM-beeldjes waren inspiratiebron voor lokale kunstenaars: expo ‘Herinner je?’ in Wevelgem nog tot 18 mei

21 kunstenaars bewerkten stukken resthout in het kader van het project ‘Herinner je?’. Voor de meesten was het een eerste ervaring met houtbewerken. Het resultaat was een creatieve mix van 21 verschillende kunstwerken die een jaar lang tentoongesteld werden naast het Kezelberg Military Cemetery. De expo wordt opgedoekt op 18 mei.

Toen 21 weggegooide CWRM-beeldjes (Coming World Remember Me) op een container in het recyclagepark van Gullegem werden gevonden, zorgde dat terecht voor grote verontwaardiging. De beeldjes werden gered en waren de aanzet voor het kunstproject ‘Herinner je?’ Kunstenaar Kris Vandenberghe nam 21 geïnteresseerden onder zijn hoede en liet hun creativiteit de vrije loop op grote stukken resthout. De beeldjes dienen als inspiratiebron voor 21 nieuwe kunstwerken.

Kettingzaag

“Het was niet de bedoeling om een sokkel te maken om de CWRM-beeldjes op te plaatsen”, vertelt Kris Vandenberghe. “Het was een heel tof project, heel relax en het leidde tot enkele mooi resultaten. Sommigen gingen aan de slag met een kettingzaag, anderen klopten gedurende uren met hamer en beitel, een enkeling mocht helemaal opnieuw beginnen omdat na zovele uren bleek dat zijn stuk hout vermolmd was.”

De workshop vond plaats in het vroegere zwembad dat intussen afgebroken is. Het was meteen zowat de laatste activiteit die er plaatsvond.

Nog tot 18 mei

Op 20 mei 2023 kregen de beeldjes een prominente plaats naast het fietspad ‘de oude tramweg’ in de buurt van het Kezelberg Military Cemetery. De tentoonstelling mocht heel wat nieuwsgierigen verwelkomen. Wie ze nog wil bewonderen, kan dat nog tot 18 mei, dan worden de beeldjes weggenomen en teruggeschonken aan de kunstenaars.

The post Weggegooide CWRM-beeldjes waren inspiratiebron voor lokale kunstenaars: expo ‘Herinner je?’ in Wevelgem nog tot 18 mei is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en is een rijkentaks een maat voor niets?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

CLB’s krijgen 40 procent meer vragen over mentaal welzijn bij scholieren: “Onvoldoende capaciteit om snel te kunnen antwoorden”

De afgelopen 5 jaar is het aantal vragen over mentaal welzijn bij de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) met 40 procent gestegen. Het gaat dan bijvoorbeeld over leerlingen met sociale angsten, depressieve gevoelens of schoolfobie. Ook het aantal meldingen van verontrustende thuissituaties neemt toe. "Er kruipt veel tijd in overbruggingshulp door lange wachtlijsten waardoor we onvoldoende tijd kunnen vrijmaken voor andere

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We willen dat mensen zich hier in een saloon wanen”

Op zaterdag 25 mei organiseert Beverly Percussion Ensemble opnieuw zijn jaarlijks evenement. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de muziekschool van Beveren langs de Izegemseaardeweg voor ‘Beverly goes country’, een gratis toegankelijk evenement waarbij – hoe kan het ook anders – alles in het thema van country staat.
The post ‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We

Lees meer »

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »

Zware rellen in Nieuw-Caledonië door wetswijziging Frans stemrecht: al drie doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »