Na 41 jaar voor de klas te hebben gestaan: leerlingen ‘t Spoor wuiven juf Marleen Vandevelde uit

In de gemeentelijke basisschool ‘t Spoor in Sijsele werd juffrouw Marleen Vandevelde door een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten uitgezwaaid. Op 1 mei ging ze met pensioen, na een loopbaan van 41 jaar in het Damse gemeentelijk onderwijs.

Directie, leerkrachten en leerlingen van de gemeentelijke basisschool ‘t Spoor in Sijsele spaarden op dinsdag 30 april kosten noch moeite om leerkracht Marleen Vandevelde feestelijk uit te zwaaien. Op woensdag 1 mei, de Dag van de Arbeid, ging ze officieel met pensioen en dat wilde de school niet zomaar laten voorbij gaan. Ook burgemeester Joachim Coens (CD&V+) was erbij om haar te danken voor de jaren van inzet en een mooie invulling van haar pensioenjaren toe te wensen.

Marleen zal 41 jaar in het Damse gemeentelijk onderwijs gewerkt hebben. Ze startte haar loopbaan in de gemeenteschool in Damme centrum in 1984. “In de gemeenteschool in Damme heeft ze de grote eerste helft van haar loopbaan gewerkt”, weet schooldirecteur Luc Musschoot.

“Daar nam ze de eerste graad voor haar rekening. Op die manier leerde ze enorm veel kinderen lezen, toch een heel belangrijke en grote stap in het leven, en uiteraard ook wel rekenen en tellen. Ik weet dat ze daar trots op was en veel vreugde en voldoening uithaalde.”

“In 2006 verhuisde ze naar de gemeentelijke basisschool in Sijsele, waar ze vooral het derde jaar voor haar rekening nam. In Sijsele vormde ze een tandem, eerst met juf Brigitte en daarna met juf Annette en juf Baudine. Dit schooljaar deed ze het wat rustiger aan, maar we mochten haar nog verwelkomen om af en toe een handje toe te steken bij collega’s.”

Italiaanse vlaggetjes

De schoolkinderen en leerkrachten verzamelden voor haar afscheid allemaal op de grote speelplaats, gekleed in rode T-shirts met opschrift en logo van de school. Nog opvallend: ze hadden allemaal rood-wit-groene Italiaanse vlaggetjes bij.

Juf Marleen kwam aangereden op een typisch Italiaanse scooter en mocht samen met haar echtgenoot plaats nemen op een podium, waar ze genoot van dansjes, liedjes en door de leerlingen zelfgemaakte Italiaanse hapjes en drankjes.

“Het is dus wel bekend dat ik iets heb met Italië, mijn lievelingsland waar ik al zo vaak geweest ben”, liet Juf Marleen nog weten. “En nu ik met pensioen ben zal ik er zeker nog vaak naartoe gaan.”

The post Na 41 jaar voor de klas te hebben gestaan: leerlingen ‘t Spoor wuiven juf Marleen Vandevelde uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken”

Donderdag 16 mei gaan de deuren open van het nieuwe restaurant McDonald’s op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Ringbaan in Ingelmunster. Franchisenemer Kenny Schelstraete en zijn team vieren deze opening op zondagnamiddag 19 mei met kindergrime.
The post Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs

Bij verbouwingswerken op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in Oostende werden opnieuw belangrijke vondsten gedaan en geeft de bodem weer wat meer geheimen prijs over de ooit erg welvarende vissersgemeenschap die ook handel dreef met overzeese gebieden.
The post Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pakjesbezorger toont basketskills met breekbare pakketten: “We dienen een klacht in bij Bpost”

Het Fietspaleis in de Bellestraat in Sint-Niklaas heeft zaterdagochtend een wel heel onvoorzichtige pakjesbezorger over de vloer gekregen … en dat is niet de eerste keer. De man gooide er drie dozen gevuld met onderdelen voor e-bikes over een hoge poort. “De man was blijkbaar liever basketter geworden”, zegt zaakvoerster Shirley Clarke. “Dit is erover, we kunnen dit zo niet

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen gaan met elektrische auto op reis

Bijna een op de twee Vlamingen gaat deze zomer met de auto op reis. En 4,2 procent doet dat met een elektrische wagen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een zomerenquête die mobiliteitsorganisatie VAB deed bij meer dan 2.000 Vlamingen.

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, meldt woordvoerder Israëlisch leger

België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische situatie in de Palestijnse gebieden. Op vrijdag werd de drijvende pier, gebouwd door het Amerikaanse leger voor de kust van Gaza, in gebruik genomen. In de ochtend bereikten de eerste vrachtwagens met noodhulp de hulpbehoevende Palestijnse bevolking.Volg

Lees meer »

Vonnis voor brandstichters kasteel van Houthulst

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. "Er bestaat een gevaar dat de man opnieuw dergelijke feiten zou plegen", zei de rechter.

Lees meer »

Mysterie van het vrouwelijk sporthart: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »