Rum Stylez, met derde grootste aanbod rum in Europa, opent winkel in Kortrijk: “In de shop kan je bijna alles proeven”

Er zit leven in de Budastraat, na zeefdruk- en muziekwinkel Vuvve en luxe tweedehandsshop BUDA11, opent David Dobbelaere (44) uit Kortrijk zijn rumshop Rum Stylez in het gewezen pand van tapijtenwinkel Lauv Design. “In stock heb ik tot wel 2.000 soorten rum van over heel de wereld. Zowel specialisten als beginnende rumdrinkers kunnen hier hun smaak vinden, van cocktailrums aan 20 euro, tot limited editions aan 2.849 euro.”

David Dobbelaere zat sinds 2018 met Rum Stylez in Graaf de Smet de Naeyerlaan. “Maar de rumshop zat er nogal verborgen en ik kon mijn uitgebreide collectie niet etaleren. In de Budastraat, waar veel mensen passeren, krijgt Rum Stylez meer zichtbaarheid en dus naambekendheid. In de winkel hanteer ik dezelfde prijzen als mijn webshop en voor een boetiek in het stadscentrum is dat dus een heel competitieve prijs. Hier wil ik meer focussen op de commerciële producten, rum tussen 20 à 40 euro. Ik wil ook de gewone Kortrijkzaan aanspreken en een rumervaring aanbieden aan de beginnende rumdrinker.”

“In de winkel hanteer ik dezelfde prijzen als mijn webshop en voor een boetiek in het stadscentrum is dat dus een heel competitieve prijs”

Rum Stylez heeft het grootste rumaanbod van België. “De focus ligt uiteraard op de Caraïben, de plaats waar rum ontstaan is, maar ik heb ook flessen van Azië, Afrika en Europa. Ik begon als een verzamelaar sinds 2000. Als hobby speelde ik geregeld barman en maakte allerlei rumbased cocktails. Na mijn studies Industrieel ingenieur ging ik als vrijwilliger werken in Peru. Ik hielp er rijstpelmachines installeren, niet ver van de grens met Colombia. Rum wordt door de lokale bevolking zelf gestookt, zo kwam ik in contact met veel meer verschillende stijlen en smaken dan ik dacht dat er bestonden. Rum is heel veelzijdig, ook gekend als de rebel van de spirit gezien de weinig afgebakende regels hoe die moet gemaakt worden. Het verschil tussen twee soorten rum is groter dan eender welke soort whiskey.”

“Rum is heel veelzijdig, ook gekend als de rebel van de spirit gezien de weinig afgebakende regels hoe die moet gemaakt worden”

In de fysieke winkel heeft David een 1.000-tal soorten rum staan. “Alle opbrengsten van Rum Stylez worden rechtstreeks geïnvesteerd in mijn stock. Ik heb hier ongeveer 800 flessen openstaan om te proeven. Dat is uniek en een enorm voordeel. Hier kijk je niet gewoon naar de fles in het rek, maar kan je die smaak effectief ontdekken. Je kan hier ook terecht voor een tastingavond. Meer informatie op mijn website rumstylez.com.”

The post Rum Stylez, met derde grootste aanbod rum in Europa, opent winkel in Kortrijk: “In de shop kan je bijna alles proeven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen”

Na een carrière van tien jaar als private banker en bankdirecteur slaat Alex Van Hulle een nieuwe professionele weg in. De Gistelnaar zet zijn schouders onder Bowers.be, een bouw- en installatiebedrijf dat volop de duurzame energiekaart trekt. “Wij willen mensen met (ver)bouwplannen ontzorgen.”
The post Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen” appeared

Lees meer »

Waarvoor een zoekende kunstenaar als Michael Wolf vroeg opstaat

De laatste foto’s die fotograaf Michael Wolf in Hongkong maakte, zijn in volle glorie te zien in Gallery Fifty One in Antwerpen. Wolf, die in 2019 plots overleed, was in 2017 verhuisd aar het Hongkongse eilandje Cheung Chau. Tot zijn dood fotografeerde hij tussen halfzes en halfacht ’s ochtends de zonsopgang vanaf het dak van zijn huis.

Lees meer »

Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan”

Een ex-koppel uit Menen riskeert tot 1 jaar cel voor wederzijdse slagen aan elkaar. Als reactie op onophoudelijk slaan en duwen van haar partner sloeg de 52-jarige vrouw met een bierflesje op zijn hoofd. “Wettige zelfverdediging”, vond haar advocaat.
The post Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan” appeared first

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse juf wiskunde heeft seks met twee minderjarige leerlingen en wordt ook zwanger: “Ze had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”

Een Britse onderwijzeres is schuldig bevonden aan seks met twee minderjarige jongens waar ze les aan gaf. Ontkennen was lastig vermits een van hen haar ook… zwanger gemaakt had. “Rebecca Joynes had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”, vertelde de leerling in kwestie. Op 4 juli valt het verdict in de strafmaat.

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »