Hulpverlener die zwarte man ketamine toediende bij arrestatie veroordeeld tot 14 maanden cel maar mag overdag gaan werken

Een van de twee hulpverleners die verantwoordelijk is voor het overlijden van de jonge Afro-Amerikaan Elijah McClain in 2019 is vrijdag veroordeeld tot 14 maanden cel in halftijdse detentie. McClain liet destijds na zijn arrestatie het leven toen de hulpverleners ketamine injecteerden om hem te kalmeren.

 

Meer krantenkoppen in België

Veertig kilo vlees, vier kilo vis en 105 flessen drank: dakloze plundert voorraadkamer Blankenbergs restaurant en riskeert twee jaar cel

Een 53-jarige Blankenbergenaar riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf voor inbraak en drugsbezit. Andy H. viseerde vooral de voorraadkamer van een Blankenbergs restaurant.
The post Veertig kilo vlees, vier kilo vis en 105 flessen drank: dakloze plundert voorraadkamer Blankenbergs restaurant en riskeert twee jaar cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou Oostende huldigt clubicoon Dusan Djordjevic

Elf maanden nadat Professor Doctor Dusan Djordjevic zijn basketschoenen definitief in de sporttas stopte, huldigt Filou Oostende zijn absolute topper van de voorbije twaalf seizoenen. Dat gebeurt op woensdag 8 mei, bij de eerste thuismatch van de kwartfinales van de play-offs.
The post Filou Oostende huldigt clubicoon Dusan Djordjevic appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans gerecht laat zaak van fiscale fraude tegen Shakira vallen

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Lees meer »

“Hopelijk vinden we het huis niet leeg terug”: vermoorde Laura Trappeniers maakte zich volgens vriendin zorgen over huurder die naast haar woonde

Na de gruwelijke vondst op Tenerife van het verminkte lijk van Laura Trappeniers (66) staat de politie op het Canarische eiland voor een mysterie. Misschien kan een van haar vriendinnen echter wel voor een doorbraak zorgen. Volgens haar maakte onze landgenote zich zorgen over de huurder die in het pand ernaast woonde. “Hopelijk vinden we het huis niet leeg terug”,

Lees meer »

Voor het eerst sinds restauratie weer Last Post onder Menenpoort: “Een verrassing, ook voor de klaroenblazers”

De eerste Last Post onder de Menenpoort sinds de start van de restauratie zou komende woensdag geblazen worden, maar geheel onverwacht gebeurde dat maandag al. De aanwezigen gaven hun ogen de kost. “De poort is heel mooi, een verademing.”
The post Voor het eerst sinds restauratie weer Last Post onder Menenpoort: “Een verrassing, ook voor de klaroenblazers” appeared first

Lees meer »

ReCycle en Ginger House & co. openden officieel hun nieuwe onderkomen: “Naast een goedkope fiets ook altijd een leuke babbel”

Op zaterdag 4 mei hebben sociaal fietsatelier ReCycle en Ginger House & co., het verbindende initiatief van Rukhsana Zubair, officieel hun intrek genomen in het oude handelspand langs de Zuidstraat 11 op Bredene Sas. “We hebben hier een mooie nieuwe uitvalsbasis gevonden”, kon Robert Van Rootselaar, geestelijke vader van ReCycle, intussen vaststellen.
The post ReCycle en Ginger House &

Lees meer »

Brugse volleybalclub VK Bleyaert stopt ermee

VK Bleyaert speelde maandag zijn laatste wedstrijd in de Brugse recreatieve volleybalcompetitie (BREVO). “De leeftijden, blessures en spelersnood noopten ons als ploeg tot deze beslissing.”
The post Brugse volleybalclub VK Bleyaert stopt ermee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mauri mag sowieso de ambitie hebben om een rit te winnen”: assistent-bondscoach Serge Pauwels gelooft in Giro-kansen van Vansevenant

In Turijn start zaterdag de 107de editie van de Giro d’Italia. Mauri Vansevenant wil er na de uitstekende Ardennenklassiekers een gooi doen naar een ritzege. En volgens assistent-bondscoach Serge Pauwels is de Torhoutenaar allesbehalve kansloos in die queeste. “Hij zal in Italië kunnen verder surfen op de goede moraal en de goede vorm van de laatste weken.”
The post

Lees meer »