Vrienden en kennissen van Laura en Marc: “Er zijn alleen maar vraagtekens. Maar één ding is zeker: Laura verdiende dit niet”

Heel Tenerife is in de ban van het mysterie van Laura en Marc – en al zéker de duizenden Vlamingen op het eiland. Ze zitten met talloze vragen, en zijn ook bang. “Ik durf na zonsondergang de hond niet meer uit te laten.”

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Code geel voor regen en onweer in het hele land

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de namiddag wordt het vaak droog met echter ook lokale regen- of onweersbuien, die intens kunnen zijn. Op veel plaatsen kan er opnieuw veel neerslag vallen. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden.
The post Code geel voor regen en onweer in het hele land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

“Is het écht de taak van de VRT om via een Nederlandse warenhuisketen aardappelen, wortelen en uien te verkopen?”

“Is het écht de taak van de openbare omroep om een Nederlandse warenhuisketen geld te laten verdienen met de verkoop van verspakketten met het label van ‘Dagelijkse Kost’?” Dat vraagt tv-journalist Mark Coenegracht zich af in de nieuwste aflevering van de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Geen enkel probleem dat Jeroen Meus een extraatje verdient, maar een omroep die werkt en leeft

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

PORTRET. Wie is schutter Juraj Cintula (71), de man die Slovaakse premier neerschoot? “Iedere normale mens verwerpt geweld”

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is”

De harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voorlopig is Bert Declerck, de secretaris en ondervoorzitter, nu ook aanspreekpunt en contactpunt.
The post Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Napoleon tot koning Albert I en Queen Elizabeth: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

Gratis schoolmaaltijd is breekpunt voor Vooruit. Waarom komen de socialisten met deze eis, en hoe haalbaar is die?

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er zijn licht op schijnen.

Lees meer »

“Geen moment in een zwart gat gevallen” en toch maakt Linda De Win drie jaar na verplicht pensioen haar comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst – tot haar eigen grote verrassing. “Tot

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden: “Geen teken van leven”

De Iraanse staatstelevisie meldt dat de reddingsdiensten “geen teken van leven” hebben vastgesteld in de zondag verongelukte helikopter die de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord had. De helikopter werd deze ochtend vroeg gelokaliseerd, na een lange zoekactie in slechte weersomstandigheden. De helikopter, waar ook de Iraanse buitenlandminister in zat, stortte neer op de flank van een berg in noorden

Lees meer »

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »