Op vakantie naar Frankrijk? Laat je dan niet verleiden door goedkopere E85-benzine

Wie met de auto op vakantie gaat naar Frankrijk zal zien dat de E85-benzine daar ongeveer een euro goedkoper staat dan onze E5 of E10. Op een volle tank kan dat dus gemakkelijk enkele tientallen euro’s verschil maken. Maar toch is het gebruik ervan niet aan te raden: experts waarschuwen voor een belangrijk neveneffect.

 

Meer krantenkoppen in België

Rector UGent spreekt zich uit tegen totale boycot Israëlische samenwerkingen tijdens overleg met ruim 200 pro-Palestijnse actievoerders  

In de binnentuin van het UFO-gebouw van de UGent hebben ruim 200 actievoerders verzameld voor een open gesprek met rector Rik Van de Walle. De rector geeft toe dat het overleg te lang op zich liet wachten. De actievoerders blijven eisen dat de UGent een totale, voorlopige boycot instelt voor Israëlische samenwerkingen. Daar sprak de rector zich tegen uit.

Lees meer »

“Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers van 2024

Na enkele moeilijke maanden heeft Gerben Kuypers opnieuw het goede ritme te pakken. De voorbije weken betwistte de profrenner uit Schore zijn eerste wedstrijden voor WorldTour-team Intermarché-Wanty. “Ik kijk uit naar de Rondes van Noorwegen en België.”
The post “Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Hans (66) blijft speuren in familiestamboom: “Ooit organiseerde ik een feest voor 630 verwanten”

Hans Van Landschoot (66), voormalig uitbater van horecazaak Shamrock in Knokke, bracht recent drie boeken uit waarin hij de Knokse tak van zijn familiestamboom beschrijft. Hans is al dertig jaar bezig met stamboomonderzoek en zocht familie op in onder meer de Verenigde Staten, Canada en Argentinië.
The post Hans (66) blijft speuren in familiestamboom: “Ooit organiseerde ik een feest

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Phishers stalen 24.000 euro van Annekes (48) bankreke­ning: “Erger is hoe we behandeld werden door de bank”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »

Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan”

Een ex-koppel uit Menen riskeert tot 1 jaar cel voor wederzijdse slagen aan elkaar. Als reactie op onophoudelijk slaan en duwen van haar partner sloeg de 52-jarige vrouw met een bierflesje op zijn hoofd. “Wettige zelfverdediging”, vond haar advocaat.
The post Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan” appeared first

Lees meer »