Veertig kilo vlees, vier kilo vis en 105 flessen drank: dakloze plundert voorraadkamer Blankenbergs restaurant en riskeert twee jaar cel

Een 53-jarige Blankenbergenaar riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf voor inbraak en drugsbezit. Andy H. viseerde vooral de voorraadkamer van een Blankenbergs restaurant.

Omdat hij al meermaals gemerkt had dat er zaken verdwenen uit zijn voorraadkamer besloot de zaakvoerder van een restaurant op de Zeedijk in Blankenberge camera’s te installeren. Op beelden was te zien hoe Andy H. op 27 december 2023 twee kilo paling, twee kilo scampi en twee dozen shotglazen meenam. Daags nadien werd hij betrapt met veertig kilogram vlees uit de frigo. De buit lag in zijn winkelkar.

Verder onderzoek wees uit dat H. op 29 oktober liefst 105 flessen drank had buitgemaakt in het restaurant. De dag erop pleegde hij ook nog een inbraak en een poging daartoe in een ondergrondse parking in Blankenberge. Ten slotte moet de man zich ook nog verantwoorden voor bezit van speed en heroïne.

Al 22 veroordelingen

De dakloze Blankenbergenaar liep in zijn leven al 22 veroordelingen op, waarvan elf voor diefstallen. In juli 2005 kreeg hij drie jaar cel voor brandstichting en sinds 2009 stelde de politie al liefst 249 pv’s tegen hem op.

H. gaf de diefstallen toe, maar zijn advocate betwistte de omvang van de buit. “Mijn cliënt zou dergelijke hoeveelheden flessen en vlees nooit alleen kunnen stelen”, pleitte meester Fabienne De Smet. “In de gevangenis is hij intussen drugsvrij. We hopen op een werkstraf.”

Het restaurant stelde zich burgerlijke partij in de zaak en eist 46.000 euro schadevergoeding. De uitspraak volgt op 17 mei. (AFr)

The post Veertig kilo vlees, vier kilo vis en 105 flessen drank: dakloze plundert voorraadkamer Blankenbergs restaurant en riskeert twee jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie: optreden van iolanda pas later online gezet omwille van “pro-Palestijnse elementen” op haar nagels

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

“Stuur me niet naar de gevangenis”: 80-jarige opa riskeert tien jaar cel voor verkrach­ten kleinkind op vakantie in Spanje

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Kortrijk Warriors cricketclub krijgt extra trainingsfaciliteiten op Sportcampus Lange Munte

Met al 120 actieve leden blijft de Kortrijk Warriors cricketclub groeien, daar hoort een nieuwe cricketinfrastructuur bij. Op Sportcampus Lange Munte staan vanaf nu twee cricketkooien die het mogelijk maken om de worpen en slagen te oefenen. “Topspelers zochten afgelopen jaren andere oorden op omwille van beperkte faciliteiten. Zij zijn dankzij de extra trainingsfaciliteiten teruggekomen”, zegt voorzitter Addnaan Diwan Ali.<br

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.
The post Comma viert verjaardag met prestigieus label appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze creëren sfeer van haat”: regering van Slovakije legt schuld voor aanslag op premier Fico bij media en oppositie

Na de moordaanslag op premier Robert Fico van Slovakije was de regering er snel bij om de verantwoordelijkheid bij de oppositie en de media te leggen. Die zouden "een sfeer van haat creëren". "Journalisten vrezen dat de regering de aanslag zal gebruiken om kritische media zwart te maken en meer aan banden te leggen", zegt onze Oost-Europakenner Marijn Trio.

Lees meer »