Filou Oostende huldigt clubicoon Dusan Djordjevic

Elf maanden nadat Professor Doctor Dusan Djordjevic zijn basketschoenen definitief in de sporttas stopte, huldigt Filou Oostende zijn absolute topper van de voorbije twaalf seizoenen. Dat gebeurt op woensdag 8 mei, bij de eerste thuismatch van de kwartfinales van de play-offs.

Dusan Djordjevic beëindigde zijn spelerscarrière als veertigjarige met een twaalfde landstitel op rij. Geen enkele supporter vergeet dat ver driepuntshot, zijn laatste korf, in de titelmatch tegen Antwerp Giants. “Dat was een uniek afscheid vorig seizoen, een fantastisch orgelpunt van zijn indrukwekkende carrière”, weet Jurgen Vanpraet, CEO van Filou Oostende.

Dusan Djordjevic won met Oostende twaalf landstitels, zeven bekers van België, vier Belgische Supercups en twee BNXT Supercups. Hij werd tweemaal verkozen tot MVP van de Belgische competitie. Dat vormt een geheel van 27 trofeeën. “Zo is Dusan Djordjevic een van de meest gelauwerde basketters ooit in ons land”, benadrukt Vanpraet.

“We trekken shirtnummer 20 in NBA-stijl terug”

“In ware NBA-stijl zullen we woensdag symbolisch het shirtnummer van Dusan Djordjevic terugtrekken. Het nummer 20 zal dus nooit meer uitgereikt worden aan een andere speler in onze club”, zegt de CEO. “Die avond zullen sponsors, fanclub, ex-collega’s en het bestuur van BCO Dusan Djordjevic in de bloempjes zetten.”

“Zijn aanwezigheid heeft een enorme impact gehad op het succes van de club, zowel op als naast het veld. Hij hoorde zijn bijnaam ‘de generaal’ misschien niet zo graag, maar hij was er wel een die de zaken goed op orde had en op het juiste moment de juiste ‘bevelen’ kon geven aan zijn troepen.”

Nieuwe taak

“Zijn moeder, zijn broer, zijn neef en zijn beste vriend zullen hem woensdag vergezellen. Het wordt een waardig adieu, maar geen vaarwel. Onze club bespreekt momenteel met Dusan welke taak ze hem nog zou kunnen toevertrouwen in de nabije toekomst. Na een sabbatperiode heeft hij in zijn geboortestad Belgrado in Servië wat zaken op orde kunnen stellen. Stilaan is hij toe aan een nieuwe uitdaging.”

The post Filou Oostende huldigt clubicoon Dusan Djordjevic is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

Loslopend paard sterft na aanrijding

Een loslopend paard uit een kudde van vijf die in Lede ontsnapt was, overleefde een zware klap met een personenwagen niet. Het ongeluk gebeurde zaterdag om 23.30 uur op de Europaweg (N42) in de buurt van Napoleon Games Casino Zottegem.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Spelen voor goud met Fredje

Het themaconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia stond dit jaar in het teken van de olympische spelen onder de paraplu ‘Spelen voor Goud’.
The post Spelen voor goud met Fredje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

Petanque-liefhebbers willen af van alcoholverbod: “Volgens mijn enquête is 70% van de spelers en toeschouwers tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »

Smakeloos of net trendsetters? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Enquête tegen alcoholverbod in petanque: “70% van spelers en toeschouwers is tegen”

De heisa rond het alcoholverbod op provinciale en Vlaamse kampioenschappen petanque blijft duren. Spelers die wel nog graag een pastis of een biertje nuttigen tijdens de uitoefening van hun hobby, zwaaien nu met een enquête. Daaruit zou blijken dat een meerderheid (70%) tegen het verbod is. Petanque Federatie Vlaanderen wil de resultaten ‘in alle rust’ bekijken. “Maar wel pas na

Lees meer »