Brugse volleybalclub VK Bleyaert stopt ermee

VK Bleyaert speelde maandag zijn laatste wedstrijd in de Brugse recreatieve volleybalcompetitie (BREVO). “De leeftijden, blessures en spelersnood noopten ons als ploeg tot deze beslissing.”

In reeks 3 van de Brugse recreatieve volleybalcompetitie stond VK Bleyaert in hun allerlaatste wedstrijd in Sport Vlaanderen in Assebroek tegenover G’rust Brugge. Philip Philips werpt allereerst een licht op de historiek van de club. “Het ontstaan kwam er in 1974 binnen een carnavalsgroep in Brugge, de Winnetou Ontspanningskring. Tussenin gingen de meeste leden als ontspanning volleybal spelen. Ze begonnen onder elkaar met tornooien. Er ontstonden nadien twee herenploegen en in de loop der tijd kwamen daar zelfs twee damesteams bij.”

Uitvaartzorg

VK Bleyaert dankt de naam aan de sponsor: Nico Matthijs van Uitvaartzorg Bleyaert. Voorheen kende de club diverse andere namen, zoals Galdimop als laatste. Al begon het voor hen in een coöperatieve competitie. Daarna volgde de VLM en de BREVO. De ploeg behoorde in de jaren tachtig tot de pioniers van het recreatieve volleybal in Brugge, met diverse kampioentitels en bekerwinst. “Begin dit seizoen hebben we besloten dat dit ons laatste seizoen werd”, vertelt voorzitter Philip Lybaert. “Vooral gezien de leeftijd van onze spelers. Bart Andries speelt bijvoorbeeld samen met zijn vader Michel Andries. Hij is ondertussen een zeventiger. Verder is het niet makkelijk om jongeren binnen onze groep te krijgen. We hebben een goede competitie achter de rug waarin we niet als laatste zijn geëindigd. En we hebben veel met 3-2 verloren, wat het in volleybal wel spannend maakt.”

vrienden onder elkaar

VK Bleyaert kwam in de voorbije competitie over als een zeer sportieve ploeg. “We hadden vooral plezier. Het ging iets trager, minder krachtig, maar het deed voor ons deugd om dit te kunnen doen, zonder al te veel te klagen. Met vrienden onder elkaar, met toch wel een bepaald niveau. Want sommigen hebben destijds nog op een hoger niveau in competitie gespeeld”, aldus nog Lybaert.

(Alain Creytens)

The post Brugse volleybalclub VK Bleyaert stopt ermee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Niet enkel Hayen, ook Riemer geschorst voor slotspeeldag

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »

Het leek een tof idee, maar liep al snel uit de hand: videoportaal tussen Dublin en New York offline gehaald na ongepast gedrag

Nauwelijks een week nadat in Ierland en New York een videoportaal opende waarmee toevallige passanten via een livestream met elkaar contact konden maken, is de verbinding tussen beide grootsteden al tijdelijk verbroken. Enkele voorbijgangers aan Ierse kant konden het namelijk niet laten om, behalve te lachen en te zwaaien, ook minder gepaste lichaamsdelen te tonen.

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) onduidelijk uren na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Voka wil aantal nachttransporten in Antwerpse haven verdubbelen

Werkgeversorganisatie Voka wil dat er meer nachttransporten mogelijk zijn in de Antwerpse haven. Ze roept bedrijven buiten de haven op om mee in het project te stappen, omdat chauffeurs anders voor een gesloten poort staan. “Momenteel zit het aandeel rond de 12 procent, maar we willen dat percentage minstens verdubbelen”, zegt Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van havenkoepel Alfaport Voka.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGTBI+-rechten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde

Volgens de jaarlijkse ‘Rainbow Map’ van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGTBQI+-organisaties, zakt België opnieuw naar de derde plaats in de Europese lijst met LGTBQI+-rechten. Marie-Colline Leroy (Ecolo), staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit prijst die plek in de ranking, maar onderstreept dat er nog gaten zijn die moeten aangevuld worden: “Het is belangrijk dat het volgende parlement artikel

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »