Oosterweelwerken ‘duiken onder’: bouw Kanaaltunnels onder Albertkanaal gestart

De werken aan de Kanaaltunnels, een van de belangrijkste onderdelen van Oosterweel, zijn gestart. Deze tunnels lopen onder het Albertkanaal door en verbinden het Oosterweelknooppunt ter hoogte van het Noordkasteel, en zo ook de Scheldetunnel, met de Ring. De werken duren minstens tot 2030.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij bewijst nu mijn ongelijk. Ik heb dat graag”: Lefevere lijkt weer in Alaphilippe te geloven, al neemt hij z’n woorden niet (helemaal) terug

Na 346 dagen zonder overwinning heeft Julian Alaphilippe weer een koers gewonnen. De Franse renner was de snelste en de beste in rit twaalf van de Giro. Met de zege vond hij niet alleen het plezier in zijn werk terug. Ook grote baas Patrick Lefevere lijkt, na de kritiek, weer in Alaphilippe te geloven. “Al was het niet dat ik

Lees meer »

Duitse voetbalbond komt met ‘originele’ bekendmaking EK-selectie, maar zet zo ook deur open voor ‘fake news’

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. De geselecteerde spelers worden dezer dagen namelijk op originele wijze bekendgemaakt: op de ochtendradio of zelfs via een 93-jarige oma. Máár de Duitse bond zet met de actie ook de deur op een kier voor ‘fake news’. Vraag dat maar aan voormalig Union-spits Deniz Undav (27) en Mats Hummels (35).

Lees meer »

Mutse Festival organiseert vierde editie: “Sinds dit jaar is er een kinderspeelgoedrommelmarkt”

Mutse Festival, een gratis kinderfestival voor het hele gezin, opent voor de vierde keer de deuren op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. “Het concept van Mutse is eenvoudig, maar krachtig: een festival dat niet alleen gericht is naar kinderen, maar een belevenis biedt voor het hele gezin”, zegt medeorganisator Jakob Dhaene.
The post Mutse Festival organiseert

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Tijdreizen met Doctor Who en riskante slippertjes

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen”

Dankzij een investering van het oudercomité van Het Vlinderbos – en met de steun van Cera – is er in de Ooigemse school een speel- en beweegparcours gerealiseerd. De school beschikt voortaan ook over een buitenklas. Niets dan tevreden mensen, dus.
The post Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen” appeared first

Lees meer »

Uitzonderlijk fileweekend, en er volgt nog meer leed

Er stond gisteravond liefst 120 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Ongewoon voor een zondagavond, aldus het Vlaams Verkeerscentrum, zelfs aan het eind van een zonovergoten verlengd weekend. Enkele grote werken rond Gent, Antwerpen en Brussel bemoeilijken het verkeer, en de komende periode dreigt nog meer fileleed. Aan welke werven riskeert u in de file te staan? En hoe kan

Lees meer »

Film Rebels voorgesteld in Veurne: De meeste 75 plussers ergeren zich te pletter aan de manier waarop hun generatie behandeld wordt

Donderdagavond stelde az West de film Rebels voor aan het zorgpersoneel van woonzorgcentra en het ziekenhuis. Ook het brede publiek was welkom. Rebels is een film van Ann Peuteman en Brecht Vanhoenacker over hoe 75-plussers zich vaak genegeerd voelen.
The post Film Rebels voorgesteld in Veurne: De meeste 75 plussers ergeren zich te pletter aan de manier waarop hun

Lees meer »