De onwaarschijnlijke tocht van Cercle-doelman Warleson: “Ik kwam naar België met één T-shirt en één lange broek”

 

Ondanks zijn zeldzame blunder woensdag is Warleson een van de beste doelmannen in eerste klasse. Dat had hij zelf niet meer zien aankomen. Monoloog van een Braziliaanse doorzetter. “Ik leef mijn droom hier bij Cercle Brugge, elke dag opnieuw.”

 

Meer krantenkoppen in België

Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met de taalwetgeving”

Bizarre situatie aan de overkant van de begraafplaats in de Komenstraat in Wervik. Middenin het voetpad staat daar al een aantal maanden een mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC. Aan de overkant is er een bushalte van De Lijn.
The post Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met

Lees meer »

Songfestival-deelname veranderde Gustaph ingrijpend, maar … “Eén scherp kantje zal ik altijd behouden”

Nog één nachtje slapen, en dan mag Mustii z’n kans wagen tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Als iemand weet hoe onze landgenoot zich voelt, is het Gustaph, wiens echte naam Stef Caers (43) is, wel. Vorig jaar behaalde hij met z’n ‘Because of You’ een knappe zevende plaats, ondanks initiële weerstand. “Nog vóór het Songfestival had ik

Lees meer »

Groen wil minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in onderwijs: “Veilige omgeving om te praten is essentieel”

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘‘Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over LGBTQIA+-thema’s. Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om daarover te praten is essentieel”, aldus covoorzitster Nadia Naji en vicepremier Petra De

Lees meer »

Jeroen Geldof stopt met voetballen, zijn broer Pieter doet door bij KFC Varsenare: “Het voetbal bracht ons als broers dichter bij elkaar”

De jongens van T1 Stefaan Ameel eindigen het kampioenschap op een vierde stek, die in principe volstaat om nacompetitie te betwisten. Vermits de club geen licentie voor nationale aanvroeg, kan die eindronde niet betwist worden. Dat is een keuze van het bestuur.
The post Jeroen Geldof stopt met voetballen, zijn broer Pieter doet door bij KFC Varsenare: “Het voetbal

Lees meer »

“Ik vind niet dat we verder kunnen met Israël als handelspartner”: De Croo zoekt partners om sancties op te leggen

“Kunnen we met Israël nu gewoon verder als handelspartner? Ik vind van niet.” Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt aan HLN dat hij binnen Europa partners zoekt om het land sancties op te leggen naar aanleiding van de schrijnende situatie in Gaza. “We kunnen niet zomaar toekijken, grote woorden gebruiken en enkel zeggen: ‘Dit mogen we niet laten gebeuren.’”

Lees meer »

Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede

In Rekkem vond de jaarlijkse plechtigheid plaats aan de Vredesboom bij de parking aan de Barthelschool. De organisatie was weer in handen van de Werkgroep Rekkem Toen.
The post Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier doden bij ontsnappingspoging uit cel in Haïti

Bij een ontsnappingspoging uit een gevangenis in het noorden van Haïti zijn vrijdagnacht vier gedetineerden doodgeschoten. Dat meldt de politie. Acht andere konden ontsnappen, maar volgens de politie werden zes van hen alweer bij de lurven gevat.

Lees meer »

Drie daders van seksueel misbruik kandidaat voor adviesraad aartsbisschop: “Een schande”

Op de kieslijst van de priesterraad, het orgaan dat aartsbisschop Luc Terlinden adviseert, staan verschillende bij de kerk bekende daders van seksueel misbruik. Zo schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Volgens priester Rik Devillé, de oprichter van de werkgroep mensenrechten in de kerk, gaat het om drie bekende daders die op de lijst staan voor de categorie 75-plus.

Lees meer »

Rechtse José Raul Mulino wint presidentsverkiezingen Panama

De rechtse kandidaat José Raul Mulino heeft zondag de presidentsverkiezingen in Panama gewonnen. Hij behaalde 34 procent van de stemmen, 9 procentpunten meer dan zijn dichtste rivaal Ricardo Lombana, die zijn nederlaag al toegaf. Dat heeft de voorzitter van de kiescommissie gemeld.

Lees meer »