Jeroen Geldof stopt met voetballen, zijn broer Pieter doet door bij KFC Varsenare: “Het voetbal bracht ons als broers dichter bij elkaar”

De jongens van T1 Stefaan Ameel eindigen het kampioenschap op een vierde stek, die in principe volstaat om nacompetitie te betwisten. Vermits de club geen licentie voor nationale aanvroeg, kan die eindronde niet betwist worden. Dat is een keuze van het bestuur.

Als Pieter en Jeroen Geldof allebei fit zijn, treden ze centraal aan op het middenveld. De kapitein leeft zich meer offensief uit, zijn broer fungeert als breker. Pieter Geldof is de jongste, doorliep de jeugdrangen bij Cercle, samen met zijn broer, en trok daarna naar Varsenare, waar hij, amper 18 jaar oud, debuteerde in de eerste ploeg.

Jeroen Geldof, vier jaar ouder, arriveerde op hetzelfde moment in Varsenare. Ricky Dewitte fungeerde als coach. De oudste van de broers navigeerde tussen eerste elftal en invallers. Hij kroonde zich wel tot kampioen met de tweede ploeg. “Omwille van studieredenen zette ik mijn voetballeven op een lager pitje en bood me aan bij Loppem, waar Tony Bourgeois trainer was. We promoveerden naar derde provinciale. Toen ik mijn universitaire trip geneeskunde had volbracht en aan de slag ging als assistent, stopte ik helemaal met voetbal. Zes jaar later diende ik mijn specialisatie maag en darmen te vervolledigen in Londen.”

“Net voor corona, ik telde 30 lentes, raapte ik de voetbaldraad weer op, in eerste instantie om meer bij mijn broer te zijn. We promoveerden na mijn tweede seizoen: Pieter speelde op de 8, ik op de 6. We liepen de ziel uit het lijf voor elkaar. Nu zet ik er definitief een punt achter. De kwaaltjes beginnen mijn lichaam te teisteren. Dit kampioenschap brak ik al mijn neus en scheurde ik mijn ligamenten. Ik ga me nu meer focussen op het lopen op lange afstanden. Vijf jaar geleden liep ik al een marathon en vond dat de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken.”

Secretaris Lampo

Pieter Geldof vult aan: “Het voetbal bracht ons dichter bij elkaar. Jeroen woont in Gent, ik in Brugge. We hebben allebei drukke beroepsbezigheden maar we zagen elkaar toch minstens drie keer in de week. Wel speelde onze T2 Steven Lampo tijdens de oefensessies voor secretaris. Jeroen moet altijd binnen een bepaalde tijd in het ziekenhuis kunnen zijn en gaf zijn gsm aan onze assistent. Toen de T2 eensklaps de naam van mijn broer schreeuwde wist Jeroen meteen hoe laat het was”, besluit Pieter glimlachend. (JPV)

The post Jeroen Geldof stopt met voetballen, zijn broer Pieter doet door bij KFC Varsenare: “Het voetbal bracht ons als broers dichter bij elkaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zou het “niet eens zijn met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge

De organisatie van Marktrock Poperinge maakte bekend dat de KetnetBand opnieuw zal afzakken naar de Grote Markt. Ook The Juliets staan op de affiche voor de komende editie.
The post Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren. Zal dat impact hebben op vluchtelingenstroom naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren.
The post Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het leek een tof idee, maar liep al snel uit de hand: videoportaal tussen Dublin en New York offline gehaald na ongepast gedrag

Nauwelijks een week nadat in Ierland en New York een videoportaal opende waarmee toevallige passanten via een livestream met elkaar contact konden maken, is de verbinding tussen beide grootsteden al tijdelijk verbroken. Enkele voorbijgangers aan Ierse kant konden het namelijk niet laten om, behalve te lachen en te zwaaien, ook minder gepaste lichaamsdelen te tonen.

Lees meer »

Phishers stalen 24.000 euro van Annekes (48) bankrekening, maar ze wacht nog altijd op compensatie: “Zelfs de ombudsdienst gaf ons gelijk”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring waarom Oekraïner Usyk tot winnaar werd uitgeroepen

Oleksandr Usyk (37) is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten, nadat hij na een niet-unanieme beslissing van de jury werd uitgeroepen tot winnaar van de megakamp tegen Tyson Fury (35). Voor Usyk, die volgens Fury “naar het ziekenhuis moest met een gebroken kaak”, was het een emotionele overwinning: “Dit is voor Oekraïne!” Fury was het echter niet

Lees meer »