Groen wil minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in onderwijs: “Veilige omgeving om te praten is essentieel”

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘‘Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over LGBTQIA+-thema’s. Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om daarover te praten is essentieel”, aldus covoorzitster Nadia Naji en vicepremier Petra De Sutter.

 

Meer krantenkoppen in België

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »

Filou Oostende komt op dubbele voorsprong tegen Luik

Filou Oostende heeft vrijdagavond het tweede duel met Luik in de halve finales in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, gewonnen met 72-77. Nadat de Oostendenaren ook al het eerste duel met 82-64 hadden gewonnen, komen ze in deze best-of-five op één zege van de finale te staan. Het derde duel wordt zondag in Oostende gespeeld.<br

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters

De Koutershotters uit Kortemark, een organisatie die jongeren met een fysieke beperking tussen 7 en 16 de kans geeft om een sportief balletje te trappen, organiseren op zaterdag 25 mei hun eerste G-voetbaltornooi. Bij G-voetbal zijn er alleen maar winnaars.
The post Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe historisch correct zijn de outfits uit ‘Bridgerton’? “Dit spreekt uiteraard meer tot de verbeelding”

Extravagante jurken, enorme pruiken, korsetten waarin je nauwelijks kan ademen. Het eerste deel van het derde seizoen van ‘Bridgerton’ is vanaf donderdag te bingen op Netflix. In het populaire kostuumdrama zien we de meest hysterische outfits, maar wat klopt daar eigenlijk historisch van? Het Algemeen Dagblad laat een modeconservator aan het woord. “Dit is zeker niet bedoeld als een realistische

Lees meer »