Hospice Asteria biedt een menswaardig levenseinde in eigen streek

Aan woonzorgcentrum Home Vrijzicht werd Hospice Asteria ingericht waar alles draait om het bieden van een warme en kwaliteitsvolle omgeving voor ouderen in hun laatste levensfase.

“Hier kunnen mensen met een terminale ziekte, die niet langer thuis kunnen blijven maar ook geen ziekenhuisopname nodig hebben, terecht voor een menswaardig afscheid, midden in hun eigen vertrouwde omgeving”, vertelt directeur Stefan Devlieger. “We begrijpen dat het voor ouderen soms moeilijk is als hun sociale netwerk beperkt is geworden. Misschien is de partner overleden of zelf hulpbehoevend, en hebben de kinderen het druk met werk en hun eigen gezin. Bij Hospice Asteria bieden we daarom niet alleen zorg aan de cliënt, maar ook aan hun hele familie. Zo helpen we iedereen om op een betekenisvolle manier afscheid te nemen.

Werking en aanbod

Na een zorgvuldige beoordeling door ons team en in overleg met de huisarts en de familie, kan een cliënt worden opgenomen in onze hospice. We hebben plaats voor twee cliënten in een aparte woning. Elke cliënt heeft een ruime kamer met eigen faciliteiten, maar kan ook genieten van een gemeenschappelijke ruimte waar familie en vrienden altijd welkom zijn. Bij ons staat een huiselijke sfeer centraal. De cliënt kan zijn kamer naar eigen smaak inrichten en een familielid kan indien gewenst blijven overnachten. We willen dat onze gasten zich thuis voelen en daar hoort ook een eigen toegangssleutel bij, zodat familie en vrienden altijd langs kunnen komen. In Hospice Asteria vermijden we de drukte van een ziekenhuis. Hier draait alles om rust en sereniteit, waar het levenseinde op een vredige manier kan worden voorbereid. Ons team staat 24/7 klaar om te ondersteunen, en de verbinding met een woonzorgcentrum zorgt voor extra hulp indien nodig. Kortom, bij Hospice Asteria streven we ernaar om een liefdevolle en comfortabele omgeving te bieden voor een waardig afscheid, dicht bij huis.” Rotary Poperinge overhandigde een cheque van 3.000 euro voor de inrichting van de kamers.

The post Hospice Asteria biedt een menswaardig levenseinde in eigen streek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ken het jongetje goed, want we spelen vaak samen”: buurt reageert geschokt op familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »