Charles neemt taak weer op, maar plan voor zijn begrafenis wordt permanent bijgewerkt: dit gebeurt er wanneer koning overlijdt

Volgende week neemt de Britse koning Charles (75) zijn officiële taken weer op, na z’n behandeling voor een kwaadaardige tumor. Dat kondigde hij vrijdagavond aan. Buckingham Palace heeft de afgelopen maanden rekening gehouden met een rampscenario. Het draaiboek van zijn begrafenis is daarom regelmatig bijgewerkt, net zoals dat gebeurde bij de Queen. Mocht Charles sterven, dan treedt ‘Operation Menai Bridge’ in werking. Hoe ziet dat er exact uit? 

Meer krantenkoppen in België

Loopt het spoor dood als een autopsie niets oplevert bij een cold case?

De autopsie van Annie De Poortere heeft 30 jaar na haar verdwijning geen uitsluitsel kunnen bieden over hoe ze precies om het leven is gekomen. Dat laat het parket weten. "Maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat we nooit zullen weten wat er met haar gebeurd is", vertelt Frank Van Saelen in het Radio 1-programma De Wereld Vandaag. Van Saelen

Lees meer »

KSV Rumbeke genomineerd voor award meest sociale ploeg van Vlaanderen

KSV Rumbeke is een van de vier amateurvoetbalclubs die genomineerd zijn voor de award van meest sociale ploeg van Vlaanderen. “We proberen binnen onze werking breder te kijken dan het voetbaltechnische. Het is belangrijk dat je je als speler goed voelt, ongeacht je voetbalkwaliteiten”, aldus Thomas Dhondt, een van de vier aanspreekpunten integriteit binnen de voetbalvereniging.
The post KSV

Lees meer »

“Hij verwaarloost zijn kinderen voor haar”: Ex-partner doet haar boekje open over nieuwe liefde van Britney Spears

Britney Spears (42) lijkt opnieuw de liefde te hebben gevonden bij haar voormalige werknemer én ex-gevangene Paul Richard Soliz. De geruchtenmolen begon enkele maanden geleden al te draaien, maar nu is de man ook aan haar zijde gespot toen de zangeres naar het ziekenhuis werd gebracht. En nu de relatie dus bevestigd lijkt te zijn, doet zijn ex haar verhaal.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Moorslede?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Moorslede? Weet je waar de naam vandaan komt? Of welke renner wereldkampioen werd in Moorslede in 1950? En de hangbrug in Dadipark herinner je je allicht ook nog wel? Speel dan mee met de gemeentequiz van Moorslede. Succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense generaal: “Zinvolle onderhandelingen met Rusland pas op zijn vroegst in tweede helft 2025”

Oekraïne zal op een gegeven moment gesprekken met Rusland moeten aangaan om een einde te maken aan hun ruim twee jaar durende oorlog. Dat zegt generaal-majoor Vadym Skibitsky, plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR, die vermoedt dat “zinvolle onderhandelingen” echter pas op zijn vroegst in de tweede helft van 2025 van start kunnen gaan. President Volodymyr Zelensky heeft

Lees meer »

Openbaar onderzoek RUP Plassendale

Tot en met 20 juni kunnen bezwaren of opmerkingen met betrekking tot het RUP Plassendale schriftelijk worden ingediend bij de dienst Omgeving.
The post Openbaar onderzoek RUP Plassendale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu studenten protesteren tegen samenwerking: wat doen Vlaamse universiteiten precies samen met Israël?

“Vlaamse universiteiten moeten de samenwerking met Israëlische onderwijsinstellingen onmiddellijk stopzetten.” Dat is een van de belangrijkste eisen van de protesterende studenten. Maar hoe nauw zijn de banden met Israël precies? Klopt het dat onze universiteiten zo de oorlog in Gaza steunen? En kan de samenwerking van de ene dag op de andere beëindigd worden?

Lees meer »

Genieten van het leven met een grote G: Véronique De Kock stelt nieuw boek ‘Lifestyle Antwerpen’ voor

Wil je weten waar dé hotspots zijn in Antwerpen? Zoek niet verder. ‘Lifestyle Antwerpen’ biedt een exclusieve inkijk in de wereld van luxe en comfort, met de beste restaurants en winkels van de regio. De derde editie werd onthuld in het 5-sterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp, met Véronique De Kock (47) als gastvrouw. Genodigden werden verwend met een buffet van champagne,

Lees meer »

Foodsavers Westhoek breidt uit

Ook in de Westhoek haalt Foodsavers kwalitatieve voedseloverschotten op bij lokale supermarkten, bedrijven en landbouwers, om die te herverdelen naar mensen in een financieel kwetsbare situatie. In 2021 zette een kleine groep lokale besturen de schouders onder Foodsavers Westhoek. Nu zijn al veertien gemeenten aangesloten, en zijn er zo’n twintig structurele schenkers, en extra sponsors. Dat blijkt nodig.
The

Lees meer »