LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense generaal: “Zinvolle onderhandelingen met Rusland pas op zijn vroegst in tweede helft 2025”

Oekraïne zal op een gegeven moment gesprekken met Rusland moeten aangaan om een einde te maken aan hun ruim twee jaar durende oorlog. Dat zegt generaal-majoor Vadym Skibitsky, plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR, die vermoedt dat “zinvolle onderhandelingen” echter pas op zijn vroegst in de tweede helft van 2025 van start kunnen gaan. President Volodymyr Zelensky heeft tot nu toe herhaaldelijk gesprekken met het Kremlin uitgesloten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen”

Showkorps WIK Oostende ondersteunde de voorbije maanden het project ‘WIK for specials’, het afstudeerproject van Hélène Deklerck haar educatieve masteropleiding. Zij gaf drumworkshops aan de bewoners van VillaVip in Bredene. Op pinkstermaandag volgt de apotheose met een toonmoment in Duin & Zee in Oostende.
The post VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen” appeared

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

Rector UGent spreekt zich uit tegen totale boycot Israëlische samenwerkingen tijdens overleg met ruim 200 pro-Palestijnse actievoerders  

In de binnentuin van het UFO-gebouw van de UGent hebben ruim 200 actievoerders verzameld voor een open gesprek met rector Rik Van de Walle. De rector geeft toe dat het overleg te lang op zich liet wachten. De actievoerders blijven eisen dat de UGent een totale, voorlopige boycot instelt voor Israëlische samenwerkingen. Daar sprak de rector zich tegen uit.

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. “Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »