Duitse politicus moet geopereerd worden na gewelddadige aanval tijdens verkiezingscampagne

Matthias Ecke, een Europese parlementslid uit Duitsland, werd aangevallen terwijl hij verkiezingsposters aan het ophangen was in Dresden. Vier onbekende personen vielen de 41-jarige politicus aan waardoor hij ernstige verwondingen opliep. De politie bevestigde het incident. 

Meer krantenkoppen in België

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »

“Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Amper een dag nadat ze werden ingehuldigd, zijn in Brugge drie ‘regenboogbankjes’ al beklad met graffiti. “No gay pride, only white pride”, luidt het onderschrift bij een video waarin gemaskerde pesonen de bankjes bekladden. De bankjes werden vrijdag voorgesteld als symbool voor de steun aan de LGBTQI+-gemeenschap.
The post “Onaanvaardbaar”: Brugse regenboogbankjes na één dag al beklad met graffiti

Lees meer »

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tientallen Vlamingen moeten plots ander vakantiehuis zoeken: “Belvilla annuleerde onze boeking drie keer. Dat is toch niet normaal?”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt Talenlabel binnen

In het Onze-Lieve-Vrouwecollege zetten de leerkrachten sterk in op de taalontwikkeling van de leerlingen, ook buiten de specifieke taallessen. Hierdoor konden ze het Talenlabel van de Vlaamse overheid binnenhalen. Zo leggen ze een brede basis aan woordenschat en grammatica in de eerste twee jaar en wordt er getraind op vaardigheden via gerichte, authentieke taalsituaties. In
The post Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt

Lees meer »

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »