Inflatie in VS vertraagt voor het eerst in maanden: Amerikaanse beurzen op record

De inflatie is in april gedaald in de Verenigde Staten, de eerste daling in maanden. Dat voedt de hoop op een snellere renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank. De beurzen reageerden positief: zowel de S&P 500-index als de Nasdaq bereikten een nieuw record.

 

Meer krantenkoppen in België

Koksijde op één na beste fietsgemeente

Gemeente Koksijde heeft de tweede plaats bij de verkiezing van Fietsgemeente 2024 behaald in de categorie middelgrote steden en gemeenten. Deze erkenning onderstreept de inspanningen om een fietsvriendelijke leefomgeving te creëren voor inwoners en bezoekers. Vorig jaar konden alle Vlaamse fietsers hun favoriete fietsgemeente of -stad beoordelen op fietsveiligheid en fietscomfort. In totaal brachten meer
The post Koksijde op

Lees meer »

Hallebedevaarders zijn goed en wel weer thuis

Met veel moed en overtuiging is deze groep uit Ardooie vertrokken naar Halle voor de jaarlijkse bedevaart. Moe maar voldaan zijn ze goed en wel terug in Ardooie. Het was een tocht met bezinning en gebed maar vooral met veel vriendschap. Hij verliep over twee dagen met een rustpauze halverwege. De bedevaarders hebben 80 kilometer
The post Hallebedevaarders zijn

Lees meer »

Emmanuel Nkunduwimye krijgt 25 jaar cel voor oorlogsmisdaden en genocide

Het Brusselse hof van assisen heeft Emmanuel Nkunduwimye maandagavond veroordeeld tot 25 jaar cel wegens oorlogsmisdaden en genocide. De 65-jarige Belgisch-Rwandese man werd schuldig bevonden aan een onbekend aantal moorden, verkrachting en poging tot moord in een wooncomplex in de Rwandese hoofdstad Kigali, waar hij een garage had op het moment van de genocide tegen Tutsi’s tussen april en juli

Lees meer »

Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’

Met het label ‘Sportbedrijf’ wil Sport Vlaanderen alle bedrijven stimuleren om hun medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen. Ook Stad Kortrijk mag – al voor de tweede keer – het label in ontvangst nemen.
The post Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

ING-medewerkers gaan zwerfafval te lijf in Brugge

In het kader van de Volunteering Week bij ING zakten afgelopen maandag een 20-tal ING-medewerkers naar Brugge af om er het zwerfafval langs de Vesten op te ruimen.
The post ING-medewerkers gaan zwerfafval te lijf in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang stemmenkampioen bij Europese verkiezingen

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft het Vlaams Belang zondag 22,94 procent van de stemmen achter zich gekregen. De partij heeft daarmee nipt de N-VA achter zich weten te houden, die 22,09 procent haalde, en mag zich daarmee op EU-niveau tot grootste Vlaamse partij uitroepen. Dat blijkt maandag uit de definitieve uitslag.

Lees meer »

80 jaar D-Day. Zo verschrikkelijk en heldhaftig was 6 juni 1944: “Rennen voor de vrijheid en voor je eigen leven”

De laatste herdenking van D-Day waarbij soldaten het zélf nog kunnen navertellen: die is allicht vandaag. Slechts een handvol honderdjarigen blijft over om te beschrijven welke verschrikking de ochtend van 6 juni 1944 was. Jonge heldenmoed veranderde toen de geschiedenis, een herinnering die bij de veteranen nog altijd levendig blijft: “Met onze kin stonden we tot aan het water, geweer

Lees meer »

Medewerkers softwarebedrijf AFAS in Kontich krijgen vanaf 2025 elke vrijdag vrij, maar loon en aantal werkuren per dag blijft hetzelfde

De medewerkers van het softwarebedrijf AFAS in Kontich, de sponsor van voetbalclub KV Mechelen, zullen in de loop van 2025 elke vrijdag een vrije dag hebben. Een betaalde vrije dag, welteverstaan. “AFAS is een familiebedrijf dat belang hecht aan familiale waarden en een kwaliteitsvolle beleving van tijd”, zegt algemeen directeur Machiel den Dekker. “We zullen onze targets blijven behalen door

Lees meer »

Dominique (53) sterft na crash tijdens ritje in auto van schoonbroer: “Erwin had een zware BMW en ze wilden hem eens testen”

Na een familiefeest in Ieper ging Dominique Depoorter (53) zondagavond nog even mee met z’n schoonbroer om diens BMW te testen. Op de Zuiderring ging het mis: er ontstond een aanrijding, de BMW raakte van de weg en tolde een veld in. Dominique stierf ter plaatse. “Dit heeft niemand gewild”, reageert schoonbroer Erwin die aan het stuur zat.

Lees meer »