Gunstig inflatiecijfer VS stuwt beurzen

17:25 De inflatie in de VS is in april gezakt naar 3,4 procent. Dat voedt de hoop op een snellere renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank (Fed). 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory

Traditiegetrouw komt Typisch Tachtig terug naar café-bistro Balthazar aan de Noordbrug bij de Leie, maar de quiz op vrijdag maakt dit jaar plaats voor de Pop Factory. “Alles wat iedereen doet bewegen en graag hoort. van Goose naar Footloose”, zegt Mathieu Declercq.
The post Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Op bezoek bij Laura Hilven, stuwende kracht achter Arsenal-uitblinker Trossard: “Moeilijk te vatten dat we nú onze grote droom al beleven”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én openhartig interview.

Lees meer »

Man wil uit raam kruipen met laken en maakt dodelijke val op straat

Bij een bizar incident in Roeselare is een 48-jarige man om het leven gekomen. Hoogstwaarschijnlijk wilde de man het raam van zijn appartement op de vierde verdieping verlaten met aan elkaar geknoopte lakens, maar kwam hij daarbij ten val.
The post Man wil uit raam kruipen met laken en maakt dodelijke val op straat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Situatie in Rafah steeds kritieker: “Gebrek aan humanitaire hulp is groot probleem dat alleen maar groter wordt”

De situatie in Gaza, en specifiek Rafah, wordt almaar kritieker. Dat zegt Meinie Nicolai, voormalig directeur bij Artsen Zonder Grenzen (AZG). Verschillende ziekenhuizen in Rafah moeten sluiten door het gevreesde Israëlische grondoffensief in de stad. "De gezondheidszorg neemt elke dag af en het gebrek aan humanitaire hulp is een heel groot probleem dat alleen maar groter wordt."

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Dit dorp wacht al jaren op allereerste fietspad en houdt nu petitie voor erfgoedminister Diependaele: “Laat ons rond de tafel te zitten”

Dranouter, in Vlaanderen bekend om z’n festival, heeft nog geen enkel fietspad. De dorpsschool is het beu en steunt nu een petitie van de Heuvellandse burgemeester, die agentschap Onroerend Erfgoed met de vinger wijst voor het uitblijven van een eerste fietspad langs een oorlogsbegraafplaats. “Wij verkiezen alternatieven waarin de gracht en de toegang tot de begraafplaats behouden blijven”, reageert minister

Lees meer »

Dit weten we over de twee Franse cipiers die “als honden werden afgemaakt” aan de péage in Normandië

De twee dodelijke slachtoffers van de drieste aanval op het gedetineerdentransport aan de péage van Incarville in Normandië zijn de 52-jarige Fabrice Moello en de 34-jarige Arnaud Garcia. Ze werden “als honden afgemaakt door mannen voor wie een mensenleven niets waard is”, zei de minister van Justitie, Eric Dupond-Moretti. Wat weten we van beide cipiers?

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

Lees meer »