KSV Rumbeke genomineerd voor award meest sociale ploeg van Vlaanderen

KSV Rumbeke is een van de vier amateurvoetbalclubs die genomineerd zijn voor de award van meest sociale ploeg van Vlaanderen. “We proberen binnen onze werking breder te kijken dan het voetbaltechnische. Het is belangrijk dat je je als speler goed voelt, ongeacht je voetbalkwaliteiten”, aldus Thomas Dhondt, een van de vier aanspreekpunten integriteit binnen de voetbalvereniging.

Voetbal Vlaanderen zoekt voor het eerst in zijn bestaan naar de voetbalclub die zich het meest inzet voor onze samenleving. Met die nieuwe prijs beloont de sportfederatie voortaan na afloop van elk voetbalseizoen niet alleen de clubs met de beste sportieve prestaties. “Voetbal is meer dan een spelletje. Het is een middel om onze maatschappij te verbeteren. Clubs die deze taak op zich nemen, willen we daarvoor belonen. Met de nieuwe prijs willen we bovendien al onze clubs aanmoedigen om de lokale gemeenschap dichter bij elkaar te brengen”, aldus Nand De Klerck, woordvoerder van Voetbal Vlaanderen.

Respectvolle speler

Inmiddels zijn de vier genomineerden voor de prijs bekend. Daarbij één West-Vlaamse club: KSV Rumbeke. “Een paar jaar geleden beseften we binnen onze voetbalvereniging dat we breder moesten gaan kijken dan het voetbaltechnische. Een goed sociaal beleid is even belangrijk. Het is belangrijk dat al onze spelers, trainers en ouders zich hier goed voelen, ongeacht hun voetbaltalent”, aldus Thomas Dhondt. De club zette verschillende acties op til. Zo werd de prijs ‘de respectvolle speler’ en ‘de respectvolle ouder’ gelanceerd, waarbij voorbeeldfiguren binnen de club in de bloemetjes worden gezet. “Op die manier accentueren we nog eens het belang van fair play.” Daarnaast organiseert de club ook verschillende vormingsavonden rond uiteenlopende thema’s. Binnenkort is er bijvoorbeeld een dergelijk infomoment rond het gebruik en gevaar van sociale media. “We zetten ook onze infrastructuur open voor andere gebruikers. Zo vond de Warmathon, een initiatief van plaatselijke scholen, hier bij ons plaats.” Dat de club genomineerd is om de prijs te winnen, doet deugd bij KSV Rumbeke. “Het is een erkenning voor het geleverde werk van de vele vrijwilligers. Hopelijk stemmen heel wat mensen ons project naar de overwinning.”

Tweede kunstgrasveld

Ondertussen beweegt ook heel wat op het Rumbeekse voetbalveld. Het eerste elftal wist zich te plaatsen voor de eindronde in eerste provinciale. “En ons tweede veld, wordt net als het eerste, een kunstgrasveld. Dat hopen we deze zomer via met eigen middelen via een lotenlening, met de steun van Vlaanderen en de stad, te realiseren. Een tweede kunstgrasveld is een noodzaak om voldoende trainingen aan te kunnen bieden voor onze 450 leden. Want niet enkel onze jeugdwerking draait op volle toeren, maar ook het vrouwenvoetbal en wandelvoetbal zit in de lift”, aldus bestuurslid Bart Wenes.

The post KSV Rumbeke genomineerd voor award meest sociale ploeg van Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extreme wateroverlast in Voeren: “Ergste overstromingen in geschiedenis”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. In de provincie Luik waarschuwt gouverneur Hervé Jamar voor een “zeer moeilijke” situatie

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA. De Ketelaere moet vanop de bank toekijken, pakt Atalanta broodnodige punten?

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.
The post Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EU-lidstaten keuren nieuwe asiel- en migratiepact definitief goed

De lidstaten van de Europese Unie hebben zonder discussie het licht op groen gezet voor het nieuwe asiel- en migratiepact. Het wetgevend pakket, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, “zal zorgen voor een beter functionerend systeem, met vlotte grensprocedures en werkende digitale systemen die over heel de EU met elkaar in verbinding staan”.

Lees meer »

Beringen start als 1e gemeente in Limburg met ‘De Eenzame Uitvaart’

Met het project "De Eenzame Uitvaart" wil de stad Beringen er zijn voor haar inwoners die sterven zonder vrienden, kennissen of familie. Hun begrafenis wordt vaak enkel bijgewoond door de begrafenisondernemer. De vrijwilligers van het project gaan op zoek naar het levensverhaal van de overledene, dat de basis vormt voor een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenis.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Mysterie van het vrouwelijk sporthart: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge

De organisatie van Marktrock Poperinge maakte bekend dat de KetnetBand opnieuw zal afzakken naar de Grote Markt. Ook The Juliets staan op de affiche voor de komende editie.
The post Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »