Kersvers Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD) na interne kritiek: “Jammer wat nu gebeurt, maar ik moet me focussen op mijn taak”

Er is duidelijk onvrede binnen Open VLD over de manier waarop Paul Van Tigchelt werd aangesteld als opvolger van voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, maar Van Tighelt zelf heeft op dit moment andere prioriteiten. "We hebben vorige week maandag een aanslag meegemaakt. Ik moet mij focussen op mijn job en dat is het vertrouwen herstellen en zorgen dat de veiligheidsketen goed functioneert."

Meer krantenkoppen in België

Man (32) die eerder dodelijk ongeluk veroorzaakte onder invloed van flakka bekent brandstichting in huis van broer

De 32-jarige Kenneth K. uit Houthulst, die op vrijdag 2 mei opgepakt werd op verdenking van brandstichting in het huis van zijn broer in de Eendrachtstraat, heeft die brandstichting nu ook bekend. Dat bevestigt zijn advocaat Mathieu Langerock. Een motief gaf hij niet op, want zijn verklaring blijft vaag. Het is immers duidelijk dat K. opnieuw onder invloed was van

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403

Een bestuurder van een personenwagen verloor vrijdagavond omstreeks 22 uur langs de E403 in Ardooie de controle over het stuur van zijn voertuig. De wagen belandde in de berm naast de weg.
The post Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »