Ben

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.

Ja, Ben is vriendelijk. Ja, hij is klein en ja, het is moeilijker dan je denkt. Daarmee zijn alle mysteriën eindelijk de wereld uit. Maar hoe kon ik ooit denken dat me inschrijven voor Vlaanderens langstlopende tv-quiz, een goed idee was? Ik moet me ofwel steendood verveeld hebben, ofwel heeft iemand rohypnol in mijn drankje gedaan. Maar bon, als je aan iets begint, moet je het ook afmaken.

Uiteraard sloeg ik aan het blokken (haha). Dat was broodnodig, want ik ben compleet en volledig wereldvreemd als het op sporters, royals of tv-programma’s aankomt. Bovendien heb ik nogal vaak last van het droomsyndroom: acuut focusverlies en instant wegdromerij. Dat zijn niet bepaald pluspunten als je records wil breken in Blokken. Tel daar een bijzonder lage reactiesnelheid en een overdosis zenuwen bij, en het is een waar wonder dat ik niet onder nul eindigde.

“Op veel vlakken ben ik volledig wereldvreemd”

Toen mijn tegenstander aan het finalespel begon, viel er bijna letterlijk een last van mijn schouders. Alle faits divers, alle awardwinnaars in god-weet-welke branche, alle namen en prestaties van BV’s stroomden uit mijn hoofd en lijf, en ik bleef achter als een verpieterde leeggelopen ballon. Maar wel ééntje die een finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd mocht ontmoeten en een vreemdsoortig digitaal schrift in de wacht sleepte.

’t Was plezant en ‘ne keer iets anders’, maar mij zie je nooit meer op tv, en dat is een plechtige belofte. Van Ben Crabbé kan (helaas?) niet hetzelfde gezegd worden.

The post Ben is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Quiz – Hoe goed ken jij Ichtegem?

Hoe goed ken jij Ichtegem en de deelgemeenten Eernegem en Bekegem? Weet je dat ‘De Kotmadam’ in Ichtegem opgroeide en hoe ze heet? Of wat er in ‘Het eeuwfeestpaleisje’ te zien is? Waag dan je kans in deze gemeentequiz. Veel succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Ichtegem? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische kannibaal en moordende verkrachter verbroederen aan het front in Oekraïne: “Traditionele Russische waarden behouden”

Twee van Ruslands beruchtste misdadigers – een kannibaal en een moordenaar die twee vrouwen in stukken hakte – vechten samen aan het front in Oekraïne. Dat blijkt uit een foto waarop het duo lachend poseert en wordt ook door een van hen bevestigd in de Russische pers. “Ik vecht voor het behoud van de traditionele Russische waarden.”

Lees meer »

Optiek Gysels in Lichtervelde wordt Optiek Elke

Na 45 jaar stopt Martine met Optiek Gysels. Op 1 juni heropent de brillenwinkel in de Hoogstraat 5 in Lichtervelde met een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam: Optiek Elke. “Ik ken Martine al lang en heb geen seconde getwijfeld”, aldus nieuwe zaakvoerster Elke Mulier, die al ruim 20 jaar opticien is.
The post Optiek Gysels in Lichtervelde wordt

Lees meer »

Acid dringt Boudewijn Seapark binnen na artikel over ‘één van zwakste pretparken van Europa’: “Ik word er een beetje triestig van”

“Jullie hadden toch niet gedacht dat ik een kaartje zou kopen? Ze verdienen die 30 euro absoluut niet. Heel het park staat op instorten, het is hier vuil en ze zorgen voor niks. En dan hebben ze hier nog dolfijnen en shit. Er moet hier duidelijk eens iemand komen inspecteren of alles oké is.” YouTuber Acid toont in een nieuwe

Lees meer »

Beleef de Olympische Spelen op VIP2024 in Kuurne

Op zaterdag 18 mei staat Kuurne klaar om sportliefhebbers van alle leeftijden te verwelkomen op het VIP2024 evenement, een unieke kans om de Olympische Spelen op een onvergetelijke manier te ervaren. Van 14 tot 17 uur zullen verschillende activiteiten plaatsvinden in en rond het Sportpark, waarbij de nadruk ligt op het actief beleven van sport en het ontdekken van Vlaamse

Lees meer »

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. Met name de etnische minderheid Massalit en andere niet-Arabische gemeenschappen zijn het slachtoffer van systematisch geweld.

Lees meer »