Beleef de Olympische Spelen op VIP2024 in Kuurne

Op zaterdag 18 mei staat Kuurne klaar om sportliefhebbers van alle leeftijden te verwelkomen op het VIP2024 evenement, een unieke kans om de Olympische Spelen op een onvergetelijke manier te ervaren. Van 14 tot 17 uur zullen verschillende activiteiten plaatsvinden in en rond het Sportpark, waarbij de nadruk ligt op het actief beleven van sport en het ontdekken van Vlaamse topsporters.

Ooit al willen weten hoe snel Bashir kan lopen of willen kajakken in een zwembad, je sportkennis testen, aan boogschieten doen of misschien wel eens een judoworp proberen, of kijk je liever of je even snel en krachtig als Oshin kunt boksen? Deze en meer uitdagingen staan op het programma tijdens VIP2024. Jong en oud kunnen deelnemen aan deze uitdagende activiteiten die de ware geest van de Olympische Spelen weerspiegelen.

De Olympische – en Paralympische Spelen van 2024 vinden zelden zo dichtbij plaats als deze zomer in Parijs. Met de sterke prestaties van onze Vlaamse topsporters, waaronder Kuurnse bokster Oshin Derieuw, die als eerste Belgische bokster ooit aan de Spelen deelneemt, is het enthousiasme voor deze editie bijzonder hoog. Het VIP2024 evenement biedt een voorproefje van deze opwinding en brengt de energie van de Spelen richting Kuurne.

Sporticonen

Schepen van Sport Jan Deprez benadrukt het belang van dit evenement: “Net zoals onze Oshin, bereiden we ons voor op de Olympische Spelen in Parijs en brengen we de levendige sfeer van de Spelen naar ons sportpark. We willen dat de inwoners van Kuurne, jong en oud, een onvergetelijke ervaring hebben waar sport en gezelligheid samenkomen.”

Ben je bekend met Belgische sporticonen zoals de Belgian Cats, de Red Lions, Panthers, Nina Sterkckx, Bashir Abdi, Elise Mertens, David Goffin, Alexander Doom of Mathias Casse? VIP2024 biedt een unieke kans om meer te leren over hun prestaties en de verschillende Olympische disciplines waarin zij uitblinken.

Op 14 verschillende locaties verspreid over het Kuurnse Sportpark kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende facetten van de Olympische Spelen. Deze doe-namiddag staat in het teken van het actief beleven van sport en het ervaren van de opwinding van de Spelen.

De Vlaamse topsporters die binnenkort schitteren op de Spelen worden onze ‘vips’, onze Vlamingen in Parijs. Onder de VIP2024-vlag nemen zij heel Vlaanderen op sleeptouw en dagen ze iedereen uit om zelf te sporten en te bewegen. Lokale besturen kunnen meedingen naar de titel ‘VIP2024-gemeente/stad’ door de sportieve uitdagingen van de campagne aan te gaan. Kuurne staat klaar om deze uitdaging aan te gaan op zaterdag 18 mei van 14 tot 17 uur. Trek alvast een comfortabele outfit aan en laat je verrassen door een namiddag vol sport en avontuur voor de hele familie. Deelnemen aan VIP 2024 is gratis.

Info: www.kuurne.be/vipgemeente

The post Beleef de Olympische Spelen op VIP2024 in Kuurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van het Casino naar het Silt: Jacques Vermeire en Luc Verschueren terug in Middelkerke met ‘Show 2.0’

Jacques Vermeire (72) en Luc Verschueren (69), sinds 2019 opnieuw een duo met Covid als tijdelijke spelbreker, zijn op tournee in Vlaanderen met hun nieuwe ‘Show 2.0‘. “Die knarren doen nog altijd mee, we zijn er nog“, lacht Luc. “Mensen vragen mij dikwijls: waar halen jullie die energie?“, zegt Jacques. “Maar het is een kwestie van graag doen. Niks zo

Lees meer »

“‘Denis, wat is er gaande?’, plaagde iedereen me al”: matchwinnaar Odoi geeft steek terug – Riemer: “Teleurstelling enorm”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

De zon schijnt voor Les Engagés

06:01 In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni gaan we na hoe de campagne in Brussel en Wallonië verloopt. In deze column focust Alain Narinx, nieuwsmanager bij L’Echo, …

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog onduidelijk: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403

Een bestuurder van een personenwagen verloor vrijdagavond omstreeks 22 uur langs de E403 in Ardooie de controle over het stuur van zijn voertuig. De wagen belandde in de berm naast de weg.
The post Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403 appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in tweede tijdrit, leider Pogacar tweede en deelt klein tikje uit aan concurrenten

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij beseft dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij beseft dat hij te ver is gegaan”, aldus De

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »