Optiek Gysels in Lichtervelde wordt Optiek Elke

Na 45 jaar stopt Martine met Optiek Gysels. Op 1 juni heropent de brillenwinkel in de Hoogstraat 5 in Lichtervelde met een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam: Optiek Elke. “Ik ken Martine al lang en heb geen seconde getwijfeld”, aldus nieuwe zaakvoerster Elke Mulier, die al ruim 20 jaar opticien is.

Elke Mulier (45) is opticien en optometrist en heropent de zaak in het weekend van 1 juni. “De laatste week van mei is de winkel gesloten, om wat opfrissingswerken uit te voeren. Een nieuwe vloer, het meubilair wat opfrissen. Ik geef er mijn eigen toets aan.”

Elke woont in Roeselare en werkt al meer dan 20 jaar als opticien. “Optiek Gysels is een lokale winkel, en dat spreekt me heel erg aan. Mijn vriend Lieven Snaet woont in Lichtervelde en ik ken Martine al lang. Het was eerder toevallig dat ik te weten kwam dat de winkel over te nemen was, en ik heb geen moment getwijfeld.”

In 1979 startte Martine (67) haar brillenwinkel in het ouderlijk huis van haar moeder. “Het is hier vroeger nog een café geweest”, vertelt Martine. “Ik had de beslissing genomen om te stoppen en op het gemak uit te bollen, maar toen kwam Elke informatie inwinnen. Ik weet dat de zaak bij haar in goede handen is.”

“Optiek Gysels heb ik nooit als werk ervaren, voor mij was dat een hobby. Ik zal het allemaal missen, maar het meest nog het contact met de mensen. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en mijn tijd van gaan is gekomen.” In 45 jaar tijd is er veel veranderd. “De stiel is ontzettend geëvolueerd. De brillen zijn modieuzer, contactlenzen zijn veel toegankelijker geworden. Je kan nu echt een statement maken met je bril.”

Openingsweekend

“Zaterdag 1 en zondag 2 juni is het openingsweekend, dan ben ik doorlopend open van 10 tot 18 uur”, zegt Elke. “Elke klant krijgt bij aankoop een mooie attentie, en er zal een hapje en een drankje zijn. Tijdens het openingsweekend wordt er 50 procent korting gegeven op zonneglazen.”

“Iedereen is welkom. Er zullen in de toekomst wat nieuwe merken bijkomen, zoals Giorgio Armani. Ik hanteer dezelfde werkwijze van Martine naar service en garantie toe. Het blijft een lokale zaak met een gezellig huiskamergevoel”, besluit Elke Mulier.

(JW)

The post Optiek Gysels in Lichtervelde wordt Optiek Elke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De negentien vormelingen van Reninge en Noordschote

n de Sint-Rictrudiskerk in Reninge ontvingen op zaterdag 27 april 19 jongeren het heilig vormsel. Op de eerste rij staan van links naar rechts Marieke Vandenbulcke, Achiel Vlamynck, Thomas Segers, Michelle Louwagie, Femke Deturck, Willem Vanpeteghem, Hélène Bogaert, Emma Monbaillieu en Aaron Dekersgieter, op de tweede rij Aurora Snick, Jorne Notredame, Amber Beirnaert, Florien Delva,
The post De negentien

Lees meer »

“Stuur me niet naar de gevangenis”: 80-jarige opa riskeert tien jaar cel voor verkrach­ten kleinkind op vakantie in Spanje

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven

Na een klacht van Alternatief24 heeft de gouverneur de beslissing van de gemeenteraad, om de schenking van het zeiljacht Tomidi te aanvaarden, vernietigd. “De gouverneur noemt de beslissing onzorgvuldig. Het gemeentebestuur heeft deze beslissing overhaast genomen, zonder visie en zonder zicht op de kosten”, aldus Vicky Dereere.
The post Gouverneur roept dossier zeiljacht Tomidi terug naar de haven appeared

Lees meer »

Athenaschool neemt deel aan elektrisch kartevent

De Athena STEM-school uit Heule neemt met drie teams deel aan de Greenpower Challenge Races in het Franse Lens (verreden op 16 mei) en op het circuit van Zolder (26 mei). “Onze school probeert haar studenten altijd aan te moedigen om te innoveren, ontwerpen en complexe uitdagingen op te lossen. De Greenpower Challenge is hier een uitstekend platform voor”, zegt

Lees meer »

Extreme wateroverlast in Voeren: gemeentelijk crisisplan afgekondigd

De overstromingen die Voeren sinds vrijdagavond treffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. Als gevolg van het noodweer is er ook een stroompanne in de deelgemeente Moelingen. Bij de inwoners zit de angst er goed in, zeker toen even na 23 uur bericht kwam: “Evacuatie vanuit de woning is niet meer mogelijk”.

Lees meer »

Betalen ruim 1,2 miljoen gezinnen te veel voor energie? “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt Russische aanslagen te hebben verijdeld in Kiev – Vier doden in bezet Oekraïne en in Russisch grensgebied

Bij een zware explosie in een appartementsgebouw in de Russische oblast Belgorod zijn volgens de Russische autoriteiten vijftien mensen om het leven gekomen. Moskou houdt Oekraïne verantwoordelijk, maar over die versie van de feiten bestaat redelijke twijfel. De Zweedse premier Ulf Kristersson zegt intussen dat zijn land ervoor open staat om Amerikaanse kernwapens te plaatsen mocht het ooit tot een

Lees meer »