Vier doden bij ontsnappingspoging uit cel in Haïti

Bij een ontsnappingspoging uit een gevangenis in het noorden van Haïti zijn vrijdagnacht vier gedetineerden doodgeschoten. Dat meldt de politie. Acht andere konden ontsnappen, maar volgens de politie werden zes van hen alweer bij de lurven gevat.

 

Meer krantenkoppen in België

Een deur-aan-deurverkoper die blijft terugkomen? “Dat is belaging”

Deur-aan-deurverkoop is toegelaten in België. Verkopers mogen aanbellen om je een dienst of product te verkopen. Maar als je "neen" zegt, moeten ze daar oren naar hebben. Doen ze dat niet, dan kan je ze aanklagen voor "belaging". Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2.

Lees meer »

Tante Els kiest voor carrièreswitch en zet breiwinkel stop

Door onder andere de dure aankoopprijzen van de wol zette Els Pauwelyn recent haar breiwinkel ‘Tante Els’ stop. Ze maakte een carrièreswitch en koos voor het onderwijs. “De overgang verliep gelukkig erg vlot. Mijn passie voor breien is er echter nog steeds. Binnenkort neem ik opnieuw voor het goede doel deel aan de wereldbreidag.”
The post Tante Els kiest

Lees meer »

Spectaculaire arrestatie in centrum van Izegem zorgt voor de nodige opschudding: “Net als in een film”

Een arrestatie op klaarlichte dag en pal in het centrum van Izegem heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Een verdachte kon uit zijn auto gesleurd worden en werd in de boeien geslagen. “Het was alsof we in een film waren beland”, klinkt het bij een getuige.
The post Spectaculaire arrestatie in centrum van Izegem zorgt voor de nodige opschudding:

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets

De campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ is van start gegaan in Ledegem. 63 inwoners kunnen tot en met vrijdag 7 juni gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken.
The post De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware ochtendspits door regenweer op Vlaamse snelwegen: hoogtepunt van 360 kilometer file

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »