Wall Street: Amgen dopeert de beurskoers met twee woordjes

22:03 ‘Erg bemoedigend.’ Meer dan die twee woorden over het prille onderzoek naar een obesitasmiddel had de CEO van Amgen niet nodig om de biotechveteraan hoger te stuwen. 

Meer krantenkoppen in België

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Investeer in onderzoek van hogescholen, dat brengt op

Nu de Vlaamse verkiezingsstrijd helemaal is losgebarsten, zijn de meeste debatfiches en programma’s op de partijhoofdkwartieren al opgemaakt. Maar misschien is er nog ruimte voor een extra onderwerp: investeer 20 miljoen euro extra in onderzoek van Vlaamse hogescholen.

Lees meer »

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

Amerikaans president Biden daagt Trump uit voor debatten in juni en september, Trump gaat akkoord

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Republikeinse tegenstrever Donald Trump uitgenodigd om twee presidentiële televisiedebatten te houden, in juni en september. Dat zou gebeuren zonder de Commission on Presidential Debates, die de debatten normaal organiseert. Volgens Biden is de klassieke debatformule een te groot spektakel, dat te weinig focust op wat de kandidaten zeggen. Trump gaat akkoord met het

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is Mohamed Amra, ‘de Vlieg’ waar honderden agenten nu jacht op maken?

Twee cipiers doodgeschoten, twee collega’s in kritieke toestand en nog een vijfde slachtoffer lichtgewond aan het oor. Een gewapend commando zette in het Franse departement Eure (Normandië) de grote middelen in om Mohamed Amra (30) te bevrijden. Honderden agenten maken nu jacht op hem. Maar wie is deze beroepscrimineel, met de bijnaam ‘De Vlieg’?

Lees meer »