Hoe de fruitkwekers de plotse nachtvorst te lijf gaan en wat de impact is van de vrieskou op de peren, kersen of aardbeien

Het leverde misschien feeërieke beelden op, al die vuurpotten tussen de fruitbomen. Maar voor de fruitkwekers was het afgelopen nacht alle hens aan dek. Want vriesschade aan het fruit, dat betekent minder opbrengsten. En elke fruitkweker zweert zo bij zijn eigen tactiek om zijn jonge vruchten te beschermen.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugs strijkorkest BRYGGEN wint de Ultima 2023 voor Muziek

Het Brugse strijkorkest BRYGGEN heeft van het Vlaams Departement Cultuur, Jeugd & Media de Ultima voor Muziek 2023 gekregen. Een mooie bekroning voor het ensemble van Jolente De Maeyer.
The post Brugs strijkorkest BRYGGEN wint de Ultima 2023 voor Muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hier had ik nooit van durven dromen”: Courtois, die gefeliciteerd werd door de hele staf, dolgeluk­kig na wederoptre­den

Dolgelukkig was Thibaut Courtois (31) na zijn comeback en zege voor Real Madrid. Nog vóór die landstitel een feit was. De doelman stapte als allerlaatste speler na de wedstrijd van het veld. De hele technische staf wachtte hem op aan de zijlijn om hem te feliciteren. “Ik wil mijn fysiotherapeuten bedanken. Dankzij hen ben ik misschien wel beter dan ooit.”

Lees meer »

Hugo Sigal reageert op eerbetoon aan Nicole & Hugo op Songfestival: “Ik ben enorm ontroerd”

“Onvoorstelbaar.” Hugo Sigal (76) is verwonderd door het opvallende eerbetoon aan hem en z’n Nicole tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Tijdens de stemming sprak de presentatrice vol lof over hun optreden in 1973, iets wat Hugo niet is ontgaan. “We hebben destijds een statement gemaakt en dat hebben we dus gisteren bewezen”, vertelt hij op JOE.

Lees meer »

Indonesië gaat 10.000 mensen permanent verhuizen vanwege vulkaan Ruang

Indonesië gaat ongeveer 10.000 inwoners van het vulkaaneiland Ruang permanent verhuizen. De reden is dat er zorgen bestaan over nog meer uitbarstingen in de nabije toekomst, nadat de zeer actieve vulkaan recent al de nodige schade aanrichtte. Afgelopen dinsdag barstte de Ruang opnieuw uit. Uit de vulkaan voor de kust van Sulawesi steeg toen een aswolk op van zo’n vijf

Lees meer »

Kermismedewerker die brand stichtte in parking onder Mijnplein in Oostende mag gevangenis verlaten: “Ik grijp deze kans met beide handen”

Onder invloed van een joint en enkele liters Cara Pils stak een 32-jarige Aalstenaar twee wagens in brand in de parking onder het Mijnplein in Oostende. De Brugse rechtbank besloot Michiel B. toch nog een kans te geven.
The post Kermismedewerker die brand stichtte in parking onder Mijnplein in Oostende mag gevangenis verlaten: “Ik grijp deze kans met beide

Lees meer »

Carl Devos over doorrekening verkiezingsbeloftes: “Veel beloftes worden op de poef gedaan. We weten allemaal dat dat niet slim is”

De doorrekening van de verkiezingsvoorstellen door het Planbureau is goed nieuws voor de kiezer, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “Het toont aan hoe verschillend de partijen dezelfde vraagstukken aanpakken.” Al zijn er volgens hem ook partijen die “de hemel beloven, maar langs geen kanten aantonen hoe ze die mogelijk maken. Dat is kiezersbedrog.” Welke partij komt als ‘winnaar’ uit de

Lees meer »

Extra belijning voor vluchtheuvel Zevekote

Begin april ontstond wat ophef in deelgemeente Zevekote door de opmerkelijke aanleg van een vluchtheuvel op het kruispunt van de N367 Zevekotestraat en Baan op Zande. Een fietspad snijdt er namelijk een nieuwe vluchtheuvel in twee delen, maar een stuk van de verkeersremmer leek gevaarlijk ver op de Zevekotestraat te liggen en beperkt zichtbaar voor
The post Extra belijning

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Sprinters een eerste keer aan zet, Tim Merlier: “Sommige snelle mannen zullen in de finale op de limiet zitten”

Na twee klimdagen krijgen de snelle mannen nu hun kans in de Giro. Helemaal vlak is de rit richting Fossano niet, maar alles lijkt in de richting van een eerste massasprint te wijzen. En wie sprinten zegt, zegt Tim Merlier. Onze landgenoot is goed op dreef dit jaar. Zijn grootste uitdagers voor de dagzege zijn Olav Kooij en Jonathan Milan.

Lees meer »