Koop je nu aardbeien uit de supermarkt of wacht je beter? Ervaren telers over de perfecte aardbei

Een kilo aardbeien aan 4 euro, of drie bakjes aan 5 euro? In sommige supermarkten smijten ze de aardbeien nog net niet naar je hoofd. Prima promoties volgens de ene klant, smakeloze sponzen volgens de andere. Hoe lekker zijn aardbeien deze tijd van het jaar nu echt? Wat bepaalt hun smaak? En waar moet je op letten om te weten of aardbeien perfect rijp zijn? Telers aan het woord: “Dit éne detail maakt het verschil tussen een waterachtige en een sappige zoetige aardbei.” 

Meer krantenkoppen in België

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit De Boomgaard

In de parochiekerk is het vormsel toegediend aan deze kinderen uit VBS De Boomgaard: Victor Denolf, Sarah Feys, Iselle Naeyaert, Lieze Ruysschaert, Lucie Fillieux, Eugénie Devos, Lena Machowska, Céleste Stroobant, Nanne Baelen, Thomas Naessens, Elisga Naessens, Ferre Depasse, Lander Dehullu, Lore Herman, Eloïse Vandevelde, Arthur Robbesyn, Noé Vindelinckx, Louis Vanwynsberghe, Luis Vanhauwaert, Trewis Bargo, Suzan
The post De vormelingen

Lees meer »

Opa (80) riskeert tien jaar cel voor verkrachten van kleinkind op vakantie: “Ik wilde haar tonen dat je ook op een liefdevolle manier seks kan hebben”

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Kogel door de kerk: rechts kabinet voor Nederland

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechts kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Over de premierkandidaat is voorlopig nog geen duidelijkheid.

Lees meer »

Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten”

De politie van Oostende zal extra toezicht houden op het Prinses Stefanie- en het Prinses Clementinaplein. Druggebruikers, daklozen en personen zonder papieren zorgen er al een tijdje voor overlast. Ook op andere pleinen zal het toezicht opgekrikt worden.
The post Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten” appeared first

Lees meer »

Op hol geslagen renpaard van Theo (70) sterft na aanrijding: “Het was geschrokken door vuurwerk voor een communiefeest”

Een Frans renpaard van paardenhouder Theo Van Wijnendaele (70) uit Bambrugge (Erpe-Mere) is zaterdagavond overleden na een aanrijding met een auto in Oombergen (Zottegem). In totaal sloegen vijf paarden op de vlucht nadat ze geschrokken waren. “Ik zit 70 jaar in de paardenwereld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zo getuigt een nog aangeslagen Theo.

Lees meer »